genel

Şubat Ayı Maaşları Banka Hesaplarına Yatırıldı, TÜİK Verilerine Göre Kim Ne Kadar Maaş Alacak? İşte Detaylar

11 Şubat 2024 Pazar günü, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılan zam farkları hesaplara yatırıldı. Önceki günlerde de memur emeklileri zamlı maaşlarını almıştı

Abone Ol

Bu ay, emeklilerin maaşlarındaki artışlar önceden belirlenmişti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayında altı aylık enflasyon rakamlarını açıkladıktan sonra, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 37,57 olarak belirlenmişti. Aynı dönemde memur ve memur emeklileri için ise zam oranı yüzde 49,25 olarak tespit edilmişti.

Bu zam farkı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına 6-7 Şubat tarihlerinde yansıtıldı. Şubat ayında, memur emeklilerinin maaşlarına ise önceden belirlenen zam oranı yansıtıldı.

Yaklaşık 3,7 milyon memur, 15 Şubat'ta zamlı maaşlarını alacaklar. Diğer yandan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, zamlı emekli maaşlarını 17-28 Şubat tarihleri arasında alacaklar.

Bu zam oranları sonucunda, en düşük memur maaşı 22.017 TL'den 32.860 TL'ye yükseldi. En düşük memur emeklisi maaşı ise 9.876 TL'den 14.740 TL'ye çıktı.

Özetlemek gerekirse, emeklilerin maaşlarındaki bu artışlar, maaşlarının önemli ölçüde yükselmesine sebep oldu. Bu durum, emeklilerin yaşam standartlarını ve ekonomik durumlarını olumlu yönde etkileyecek gibi görünüyor.

4A-SSK EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ NE ZAMAN? Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde, Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde, Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda, Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde, Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde, Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde, Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde, Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde, Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında zamlı emekli maaşı ödemesini alacak