genel

Sosyal Güvenlik Uzmanı temmuzda yapılacak ara zam ile ilgili konuştu! Memur maaşında kademeli artış nasıl olacak?

Temmuz ayında memur maaşlarına 2023 yılının ikinci dönemi yapılacak zam miktarına ilişkin TRT Haber'e konuşan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, ara zammın, tüm memur maaşlarına kademeli olarak yansıyacağını söyledi.

Abone Ol

HAK-İŞ kongresinde yaptığı konuşmada memur maaşlarında 2023 yılının Temmuz-Aralık dönemi için yapacakları düzenleme ile en düşük memur maaşının 22 bin seviyesini bulacağına açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözleri kaydetti: ”En düşük kamu işçisi ücretini yaklaşık 12 bin liradan yaklaşık 21 bin liranın üzerine çıkardık. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar emeklilere de yansıyacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından gözler, Temmuz ayına çevrildi. Bu kapsamda, refah payı ve ayrıca gerekirse seyyanen zam yapılması suretiyle en düşük memur maaşı 22 bin liraya tamamlanacak. Yapılan zam diğer memur maaşlarına yansıyacak.

Yapılan açıklamanın ardından kalem kalem hesaplamalar, yapılmaya başlandı. TRT Haber'e konuk olan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, Temmuz ayında yapılacak düzenleme ile ilgili açıklamada bulundu.

Karakaş yaptığı açıklamada, söz konusu düzenlemenin tüm memur maaşlarına kademe kademe yansıyacağını belirterek, şu ifadeleri kaydetti: "En düşük aylıktan sonra kademe kademe bütün memurların sınıflarına, görevlerine, unvanlarına göre ayrıca evli, çocuklu olup olmadığına göre oransal bazda yüksek oranda artışların olacağını söyleyebiliriz. Memur maaşlarına yapılacak zam oranı doğrudan doğruya memur emeklilerine de yansıyacaktır. Emekli olan memurun en düşük maaşı da yükselecektir."