genel

Son zamdan önce 7 bin 500 liranın üzerinde aylık alan emeklinin yeni maaşı ne kadar olacak? İşte, yeni maaşlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli aylığını 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkarıldığını açıklaması üzerine gözler, zamdan önce 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere çevrildi. 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklinin maaşlarında yeni bir düzenleme olacak mı? İşte, detaylar...

Abone Ol

Geçtiğimiz akşam NTV Ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına ilişkin yaptıkları düzenleme kapsamında en düşük emekli aylığının 5.500 TL'den 7.500 TL seviyesine çıkarıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı artış, milyonlarca emekliye bayram öncesinde büyük bir müjde oldu. Peki zamdan önce 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilerin maaşlarında herhangi bir düzenleme olacak mı?

En düşük emekli maaşına yapılan zammı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emekliler için bir zam açıklaması yapmadı. Örneklendirecek olursak aylığı 5 bin 500 lira olan bir emekli 2 bin lira zam alırken, 7 bin 499 lira aylıklı emekliye 1 lira zam yapılmış olacak. Emekli aylığı 6 bin 500 lira olanlar bin TL, 7 bin lira olanlar 500 TL zam alacak. Aylığı 7 bin 501 lira olan emekliye ise görünen tabloda henüz bir zam yok. Ancak Meclis'e gelecek düzenlemede zamdan önce 7.500 liranın üzerinde emekli aylığı alanlar için bir düzenleme yapılabilir.

Yapılan son zam kapsamında 13.5 milyon emeklinin yaklaşık 7-8 milyonunun en düşük emekli aylığı kapsamında ödeme alacağı belirtiliyor. Emekli aylığı ne zaman yasallaşacak? Konuya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, parti olarak çalışmalara başladıklarını, ilgili zam düzenlemesinin önümüzdeki hafta yasalaşmasını ümit ettiklerini söyledi.