genel

Son dakika: Coronavirüste son durum! İşte corona virüs salgınında bilanço ağırlaşıyor

Abone Ol

Dünya genelinde coronavirüs ( Covid-10 pandemisi ile ilgili son dakika haberler peş peşe geliyor. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan corona virüs dünya genelinde 800 bibin üzerinde kişiye bulaştı. Çin'de hayat normale dönerken ABD, İtalya, İspanya ve İngiltere'den korkutan haberler gelmeye devam ediyor. ABD'de her 3 dakikada 1 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi gelirken son 24 saatte 657 kişi daha hayatını kaybetti. İşte coronavirüs salgınında son durum…

Coronavirüs salgınında bilanço gittikçe ağırlaşıyor. Dünya genelinde coronavirüs vaka sayısı 800 binin üzerine çıkarken ölü sayısı 40 bini geçti. İlk olarak Çin'de bir vahşi hayvan pazarında ortaya çıkan coronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkeler olan ABD ve İtalya'dan korutan rakamlar gelmeye başladı. İşte Coronavirüs salgınında son dakika gelişmeleri…

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bini aştı.

İTALYA'DA KORKUTAN RAKAMLAR! İtalya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı son 24 saatte 837 artarak 12 bin 428'e yükseldi.

3 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 657 artarak 3 bin 170'e çıktı. Kovid-19 salgınında vaka sayısıyla ilk sıraya yerleşen ABD'de vaka ve ölü sayısı her geçen gün artıyor. Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ülkede virüsün bulaştığı kişi sayısı son 24 saatte 21 bin 555 artışla 164 bin 610'a, ölü sayısı 657 artarak 3 bin 170'e yükseldi. Dünya genelinde ABD'yi 101 bin 739 vakayla İtalya, 94 bin 417 vakayla İspanya takip ediyor.

SALGINDA NEW YORK BAŞI ÇEKİYOR Ülke içindeki dağılıma bakıldığında ise ABD'de salgının en fazla etkisini hissettirdiği eyaletler New York ve komşusu New Jersey olmaya devam ediyor. New York eyaletinde dün 59 bin 746 olan vaka sayısı bugün 67 bin 384'e çıkarken, bu eyaleti 16 bin 636 vakayla New Jersey, 7 bin 394 vakayla California takip ediyor.

İNGİLTERE'DE SON DURUM İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda Halk Sağlığı kurumları, ayrı ayrı son 24 saatte Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayılarını açıkladı. Buna göre, İngiltere'de 367, İskoçya'da 13, Galler'de 7 ve Kuzey İrlanda'da 6 kişi hayatını kaybetti. Böylece son 24 saatte tüm ülkede ölü sayısı 1408'den 1801'e yükseldi. Ülkede vaka ve ölü sayısının gelecek 2-3 hafta boyunca artmaya devam etmesi öngörülüyordu.

DAHA KÖTÜSÜ BEKLENİYOR Başbakan Johnson, ülkedeki her haneye gönderdiği mektupta, salgında "işlerin iyiye gitmeden önce daha da kötüleşeceğini" belirtmişti. İngiltere Ulusal Tıp Direktörü Prof. Stephen Powis ise ülkede ölümlerin 20 binin altında kalmasının "iyi bir sonuç" olacağını söylemişti.

AZERBAYCAN'DA ÖNLEMLER ARTIYOR Azerbaycan, Kazakistan, Ermenistan, Gürcistan ve Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve salgına karşı önlemler artıyor. Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Kovid-19 karargahından yapılan açıklamada, 63 yaşındaki hastanın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Böylece virüs kaynaklı ölüm sayısı 5'e çıktı. Ülkede 24 kişide daha virüsün rastlanmasıyla tedavisi devam eden hasta sayısı 267 oldu. 26 hastanın iyileştiği Azerbaycan'da 4 bin 602 kişi karantinada tutuluyor. Uygulanan sokağa çıkma yasağının ilk gününde, "evde kalın" çağrıları üzerine sokaklarda yayalar azalsa da araç trafiği hareketliliği sürüyor. Şehir dışındaki bölgelerde halkın sokağa çıkma yasağına kısmen uyduğu gözleniyor. Sokaklarda devriye gezen polis ve jandarmalar, halkı evlerinde kalmaları yönünde uyarıyor. Bakü metrosu, doğal havalandırması olmayan altyapısının virüsün yayılmasına neden olabileceği gerekçesiyle, faaliyetini 20 Nisan'a kadar askıya aldı.

KAZAKİSTAN'DA VAKA SAYISI 15 ARTTI Karantina önlemlerinin artırıldığı Nur Sultan ve Almatı şehirlerinde, kimlik kontrolü ve salgına karşı bilgilendirme çalışmaları sürüyor. Karantina ilan edilen bölgelerde dezenfekte işlemleri arttırılıyor. Kazakistan İçişleri Bakanı Yerlan Turgumbayev, Nur Sultan ve Almatı'ya yasadışı girmeye çalışan 33 kişiye 15 gün hapis cezası verildiğini belirtti. Turgumbayev, Kovid-19 vakalarının görüldüğü 31 tesisin kordona alındığını ifade etti. Kazakistan'da virüsten 2 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı 15 artarak 340 oldu.

ERMENİSTAN'DA VAKA SAYISI 532 Ermenistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 50 kişide daha virüsün tespit edilmesiyle vaka sayısı 532'ye yükseldi. Kovid-19 nedeniyle 3 kişinin yaşamını yitirdiği ülkede 30 hasta iyileşti.

GÜRCİSTAN'DA 110 VAKA Gürcistan'da bugün itibarıyla şehir içi ve şehirler arası yolcu trafiği yasaklandı. Şehirlerin girişlerine konuşlandırılan güvenlik güçleri, 3'ten fazla yolcuyu taşıyan araçları durdururken, sağlık ekipleri kontrol yapıyor. Ülkede Kovid-19 vaka sayısı 2 artarak, 110 oldu.

RUSYA'DA 201 BİNDEN FAZLA KİŞİ SAĞLIK GÖZETİMİNDE Rus hükümeti, karantina kurallarını ihlal edenlere mesaj göndererek bilgilendirme kararı aldı. İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi, ülkede 201 binden fazla kişinin Kovid-19 şüphesiyle gözetimde olduğunu bildirdi. 17 kişinin hayatını kaybettiği Rusya'da vaka sayısı 2 bin 337 olarak açıklanmıştı.