genel

Son dakika: Coronavirüse karşı ekonomik destekler devam ediyor! İsteyen erteleyecek, isteyen de ücretsizden yararlanacak

Abone Ol

Coronavirüsü nedeniyle ülkeler ekonomik olarak olumsuz etkilenmemek adına önlem paketlerini açıkladı. Ülkemizde de açıklanan ekonomik bir dizi tedbir paketleri açıklandı. İşveren ve çalışanların mağdur olmaması nedeniyle birçok destek ve uygulama hayata geçti. Kamu ve özel bankaların yanında Katılım bankaları da uyguladıkları destekleri açıkladı. İşte açıklanan son dakika coronavirüs önlemleri ve uygulamalar

Coronavirüse karşı ekonomik destekler devam ediyor! İsteyen erteleyecek, isteyen de ücretsizden yararlanacak GÜNLÜK LİMİT 6 BİN LİRA Yeri gelmişken şunu da belirteyim, bankacılarla bu dönemde aldıkları tedbirleri konuştum. Dikkat çektikleri en önemli husus; Türk bankacılık sisteminin teknolojide geldiği ileri noktanın, bu gibi dönemlerde ne kadar önemli olduğu.

Coronavirüse karşı ekonomik destekler devam ediyor! İsteyen erteleyecek, isteyen de ücretsizden yararlanacak Coronavirüs nedeniyle milyonlarca insan evine kapanmış durumda. Salgın nedeniyle bankalar müşterilerine sokağa çıkmamaları ve şubelere gelmemeleri konusunda uyarılarda bulunuyor. Ayrıca alışverişlerini kredi kartları ve temassız yöntemle gerçekleştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Bankalar iş dünyasına, çalışanlara ve işverenler destek olmak amacıyla nakit akışının bozulmaması için bir dizi önlem aldı.

Coronavirüse karşı ekonomik destekler devam ediyor! İsteyen erteleyecek, isteyen de ücretsizden yararlanacak Bu sayede bugün evden çıkmadan, banka şubesine gitmeden her işlemi artık cep telefonu ile halledebiliyor; alışverişi bile temassız yapabiliyoruz. Peki, bankalar, bu süreçte hangi önlemleri aldı? Daha açık bir anlatımla önümüzdeki dönemde bireylere ve kurumlara ne gibi destekler sunacaklar? İşte, madde madde katılım bankalarının açıkladığı destekler

Coronavirüse karşı ekonomik destekler devam ediyor! İsteyen erteleyecek, isteyen de ücretsizden yararlanacak -Bu süreçte yapılacak tüm EFT, havale işlemleri ücretsiz gerçekleştirilecek.

Coronavirüse karşı ekonomik destekler devam ediyor! İsteyen erteleyecek, isteyen de ücretsizden yararlanacak -ATM'lerden 2 bin lira olan günlük para çekme limiti 5 bin liraya yükseltildi. Kimi bankalar bu rakamı 6 bin liraya kadar çıkardı.

Coronavirüse karşı ekonomik destekler devam ediyor! İsteyen erteleyecek, isteyen de ücretsizden yararlanacak -PTT üzerinden para yatırma, çekme, kredi kartı ödeme işlemleri ücretsiz yapılacak.

Coronavirüse karşı ekonomik destekler devam ediyor! İsteyen erteleyecek, isteyen de ücretsizden yararlanacak -31 Mart'a kadar yapılacak taksit, kar payı ve anapara ödemeleri ertelenebilecek. 6 aya kadar ödemesiz dönem sağlayan bankalar bu süreyi 12 aya kadar uzatabilecek. Kimi bankalar şimdiden tüm ticari ve bireysel müşterilerinin 30 Nisan'a kadar olan taksit ödemelerini iki ay süreyle erteleme kararı aldı.

Coronavirüse karşı ekonomik destekler devam ediyor! İsteyen erteleyecek, isteyen de ücretsizden yararlanacak KOBİ'LER NASIL YARARLANACAK? Maaş ödemelerini katılım bankalarında yapan şirketlere istihdamlarını korumaları halinde 3 aylık çalışan maaş gideri kadar ek limit tahsis edilecek. İşletmelerin işletme sermayesi ve doğrudan borçlanma sistemine yönelik ilave limit ihtiyaçları karşılanacak.

Coronavirüse karşı ekonomik destekler devam ediyor! İsteyen erteleyecek, isteyen de ücretsizden yararlanacak ATM'lerden cep telefonu üzerinden QR kod uygulaması kullanılarak işlem yapılabilecek, para yatırılabilecek, para çekilebilecek. Kimi bankalar mobil ve internet şubeden yapılan havale ve EFT'lerin limitlerini 50 liraya kadar çıkardı.

Coronavirüse karşı ekonomik destekler devam ediyor! İsteyen erteleyecek, isteyen de ücretsizden yararlanacak -Kredi karlı ile tek seferde yapılan temassız işlem üst sınırı 125 liradan 250 liraya çıkartıldı. -Ticari işletmelerin POS ve ödeme kaydedici cihazların ücretlerini 3 ay süreyle ötelendi.

Coronavirüse karşı ekonomik destekler devam ediyor! İsteyen erteleyecek, isteyen de ücretsizden yararlanacak