genel

Şok Olay! Küçük Kızın Beyninden Doğmamış İkizi Çıktı!

Herkesi hayrete düşüren olayın adresi Çin Halk Cumhuriyeti...

Abone Ol

Çin Halk Cumhuriyeti'nde 1 yaşındaki kızda anormal olarak motor becerilerinde aksaklık ve kafasında bir büyüme tespit edildi.

Bu anormal seyreden süreç üzerine ailesi Çin'deki yaşadıkları yerde sağlık kuruluşuna başvurdu. Sağlık kuruluşuna başvurduktan sonra hastanedeki doktorlar kıza gerekli tıbbi işlemleri yaptılar. Çıkan sonuç çok şaşırtıcıydı...

Çekilen tomografi ve diğer işlemler sonucu küçük kızdaki motor becerilerindeki aksaklık ve kafadaki aşırı büyümenin sebebi "fetüs içinde fetüs" durumu olduğu anlaşıldı.

Küçük kızın kafatasının içinde ikiz kardeşinin olduğu ve kardeşinin kızın kafasında hala geliştiği tespit edildi. Doktorların açıklamasına göre kafatasındaki fetüsün kemiklerinin hatta tırnaklarının bile geliştiğini belirttiler.

Yaşanan durumun "fetüs içinde fetüs" olduğu belirlendikten sonra küçük kız ameliyata alındı. Küçük kızın kafasındaki ikiz kardeşi operasyonla çıkartıldı.

Fetüs içinde Fetüs nedir? Fetus-in-fetu (FIF) ikiz gebeliklerin gelişmesi esnasında oluşan nadir bir anomalidir. İkiz fetuslardan birisi diğerinin vücudunun içerisinde gelişmekte ve canlılığını yitirmektedir ve tek bebek doğumu gerçekleşmektedir. Canlı doğan bebekte ileriki yıllarda karında bir kitle olarak diğer ikiz eşi tespit edilebilmektedir. Diamniyotik, monokoryonik, mozozigotik ikiz gebeliklerde embriyonun zigot evresinde asimetrik bölünmesine bağlı olarak gelişen bir anomalidir. Her üç germ yaprağından köken alan ve retroperitoniyal bölgede %5 oranında saptanan teratomların bir formu olan fetiform teratomlara (FT) klinik açıdan benzer bir durumdur. Fetus – in- fetu ile fetiform teratorm arasında ayırım yapmak zordur.