genel

Soğuk hava dalgası fena geliyor! Kar yağışı için tarih verildi

Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kar yağışı için tarih verdi. Kar fena geliyor! Peki, kar ne zaman ve nereye yağacak? Detaylar haberimizde...

Abone Ol

Kış mevsiminin ülke genelinde kurak geçmesi barajları kırmızı alarma geçirmiş, susuzluk problemini gün yüzüne çıkarmıştı. Mart ayının gelişiyle beraber hava sıcaklığında görülen düşme beraberinde sağanak ve kar yağışı getirdi.

Mart ayı bitmeden birçok kent beyaz örtüye bürünecek. Barajların durumuyla ilgili endişelerin de yaşanmasıyla beraber yağış beklentileri giderek arttı.

Hava tahminine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki hafta ülkeye soğuk hava girişinin olacağını söyledi. Şen, kar yağışı için de tarih verdi.

Prof. Dr. Orhan Şen'in ilgili paylaşımı şu şekilde: "Bugün Perşembe ülke genelinde yağmur var. Sıcaklıklar ortalama ve altında. Yarın batıda yağış kesiliyor. Sıcaklık hafta sonu artacak İstanbul 17-18 C olur bugün 11 C. Haftaya ülkeye soğuk hava girişi var. Salı Çarşamba Anadolu'da kar yağışı görülür. Takip edelim."