genel

Sıradan Bir İnsanın Bile Neler Yapabileceğini Gösteren Şok Edici 28 İntikam Filmi!

Abone Ol

Sıradan Bir İnsanın Bile Neler Yapabileceğini Gösteren Şok Edici 28 İntikam Filmi!

C'era una volta il West (1968) | IMDb: 8.5-Western Jill'in yeni evlendiği varlıklı bir İrlandalı olan kocası Brett'in yanına gitmek üzere yol çıkmasıyla başlar. Fakat maalesef, Jill'i, çiftlikte Frank'in adamları tarafından öldürülen kocasının cenazesi beklemektedir.

Léon (1994) | IMDb: 8.5-Aksiyon Mathilda’nın babası uyuşturucu işlerine bulaşır ve mafya tarafından öldürülür. O sırada marketten dönen Mathilda, komşusu Leon’un (Jean Reno) evine saklanır. Leon ise profesyonel bir tetikçidir. Fakat Mathilda’yı sever ve onu her şeyden korur.

Memento (2000) | IMDb: 8.4 Shelby son model bir Jaguar kullanır ucuz tanınmamış motellerde konaklar ve ödemelerini hep nakit parayla gerçekleştirir Başarılı bir iş adamı görüntüsündedir. Ancak Leonard’ın tek işi intikam almaktır karısının ırzına geçip öldüren adamın peşindedir.

Gladiator (2000) | IMDb: 8.5 Asker olmanın en büyük avantajı düşmanınızı karşınızda görüyor olmanızdır.

Oldeuboi (2003) | IMDb: 8.4 Oh Dae-su, bir gün kendisini küçük karanlık bir hücrede bulur. Oraya kimler tarafından ve niye kapatıldığını bilmeyen adamın dünyayla bağlantısı sadece hücresindeki küçük televizyondur.

Inglourious Basterds (2009) | IMDb: 8.4 Melanie Paris’e kaçar. Orada sinema salonu sahibi ve işletmecisi olarak yeni bir kimlik edinir. Shasoanna’nın intikamını alma planlarını yaptığı bir sinema salonunun çatısı altında farklı bireylerin kaderleri kesişecektir.

V for Vendetta (2005) | IMDb: 8.2 "Hırsızlık yapmayın. Çünkü devlet rekabetten hoşlanmaz."

Kill Bill Vol. 1 (2003) / Kill Bill Vol. 2 (2004) (8.2) Aslında film tek parçayken uzun olmasından dolayı ikiye bölünmüştür. Filmin genelinde bir çizgi roman havası sezilmektedir.

Jungfrukällan (1960) | IMDb: 8.1 13. yüzyıla ait bir anlatıdan yola çıkılarak , ortaçağda geçen gösterişli bir intikam hikayesi beyazperde'ye aktarılıyor.

Ejderha Dövmeli Kız (2011) | IMDb: 7.8 İsveç asıllı olan yazar Stieg Larsson’un , Millennium Üçlemesi adındaki nefes kesen romanı 41 ülkede 21 milyon satarak rekor kırmıştır. Serinin İlk kitabı olan Ejderha Dövmeli kız, sinemaya uyarlanıp izleyici rekorları kırmıştır.

Kanunsuz Josey Wales (1976) | IMDb: 7.8 Kanunsuz Wales ailesini vahşice öldürenlerden öcünü alır ve bir grup katil tarafından kovalanmaya başlanır. Wales yanlız yolculuk etmeyi tercih etsede peşindeki kanunsuz suçluları korumasız bırakmak istemez.

Ajeossi (2010) | IMDb: 7.8 Tae-sik'in hayatının anlamı sadece küçük bir kız olan So-mi'dir. So-mi'nin annesi bir uyuştucu örgütündedir. Tae-sik bir yolunu bulunca hem Hyo-jeong'u hem de So-mi'yi bu örgütün elinden kaçırmak ister.

Kokuhaku (2010) | IMDb: 7.8 Kızı öldükten sonra yas tutan öğretmen bir annenin, kızının ölümünden sorumlu olan öğrencilere bunun hesabını sormak için soğukkanlı olarak intikam planını hazırlar.

Lucky Number Slevin (2006) | IMDb: 7.8 Slevin, kelimenin sözlük anlamında bir kaybedendir. Neden? Çünkü sevgilisi kendisini çok kötü boynuzlamıştır. Bu yetmez, zira evinden atılır. Tüm bunlar yeterli olmamıştır ki bu defa da kimliğini bir hırsıza kaptırır.

Man on Fire (2004) | IMDb: 7.8 Meksika’da Ardı ardı kesilmeden çocuk kaçırma vakaları yaşanmakta. John Creasy’de Meksika’dan gelen bir iş teklifini arkadaşı Rayburn sayesinde alır. (Şiddetle Tavsiye Ediyorum)

Dead Man's Shoes (2004) | IMDb: 7.8 Richard, orduda geçirdiği yıllardan sonra yaşadığı kasabaya geri döner. Geri dönmesinin tek bir nedeni vardır, o da spastik kardeşi Anthony'e yapılan kötülüklerin intikamını almak.

Monte Kristo Kontu (2002) | IMDb: 7.7 Fernand'ın yaptıkları nedeniyle bir anda hapishanede bulur. Artık bir mahkum olan Dantes'in tek bir hedefi kalmıştır. Bu da hapishaneden kaçıp kendisinin orada olmasına neden olan insanların peşine düşmektir.

Boksuneun naui geot (2002) | IMDb: 7.7 Ilshin Electronics firmasındaki işinden kovulunca, yasa dışı organ mafyası içi çalışan bazı adamlarla tanışır. Mafya kendisine sağlam böbreğini ve üstüne para vermesi karşılığında, uygun böbrek bağışçısı bulabileceğini söyler.

Sympathy For Lady Vengeance (2005) IMDb: 7.7 Hayatta en kötüsü insanın yapmadığı herhangi bir yanlışın acımasız ve ağır bir bedeline mahkum olmaktır. Lee Geum-ja işlemediği bir suçtan ötürü hüküm giymiş ve bu sebeple de 13,5 yıl süre ile hapis yatmıştır.

The Crow (1994) | IMDb: 7.6 James O. Barr’ın çizgi romanından sinemaya uyarlanan The Crow (Karga, 1994), efsanevi babasıyla aynı yolda yürüyen başroldeki Brandon Lee’nin bir set kazasındaki ölümüne sahne olmuştu.

La piel que habito (2011) | IMDb: 7.6 Küçük kız büyüdüğünde de psikolojisini bozan bir olay yaşayacak, bu olayın üzerine Dr Ledgard, yaptığı deneyleri büyüterek neredeyse DR Frankenstein haline gelecektir. Gerilim türündeki film, "Tarantula"kitabından uyarlandı.

Zatoichi (2003) | IMDb: 7.5 Zatoichi kötü niyetli çetelerce ve güçlü bir samuray tarafından yönetilen bir kasabaya gelir. Ailelerinin cinayetinin intikamı peşinde olan iki güzel geyşa ile karşılaştığında kartlarını açık oynamak zorunda kalır. Düello, ince zeka ve zen dokunuşu.

Law Abiding Citizen (2009) | IMDb: 7.4 Shelton'ın eşinin ve karısının cinayet davasında yer alanlar öldürecektir. Shelton tehditlerini öldürmeye başlar ve hapisteki hücresinden ne öngörülmesi ne de önlenmesi mümkün olan görkemli ve acımasız bir dizi suikast hazırlar.

Payback (1999) | IMDb: 7.1 Kanun dışı kişiler olan Porter ve Val Resnick soygunu gerçekleştirirler, ama olaylar onların düşündüklerinden çok farklı gelişir. Sıra elde edileni paylaşmaya geldiğinde Val üç büyük hata yapar.