genel

Seçmen Listeleri Ne zaman Askıya Çıkacak? Seçmen Kağıdını nereden alacağım? Seçim günü yasaklar neler?

Seçmen listeleri, seçmen kağıdı ve seçim günü yasakları ile ilgili detaylar haberimizde...

Abone Ol

Seçmen listeleri ne işe yarar? Seçmen Kağıtlarını Nereden Temin ederiz? Seçim günü yasaklar neler? sorularına sizler için yanıt veriyoruz. Detaylar haberimizde...

Seçmen listeleri 20 Mart'ta askıya çıkıyor. Seçmen listelerinin askıya çıkmasının birçok amacı var. 2 Nisan saat 17.00'ye kadar askıda kalacak listeleri kontrol etmemiz çok önemli. Bu süreçte seçmenler listede herhangi bir hata varsa kontrol edebilecek ve müracatta bulunabilecek. Kaydı olmayan insanlar da başvuruda bulunup seçmen olabilecek.

Seçim 14 Mayıs'ta gerçekleşecek. Seçmenler 08.00-17.00 arası oy kullanabilecek. Oy sayım işlemine de saat 18.00'de başlanacak.

Seçim günü ile ilgili en önemli hususlardan biri de uygulanacak yasaklar. 15 Mayıs'a saatler gelene kadar alkol satışı yasak olacak. Kolluk kuvvetleri hariç kimse silah taşıyamayacak. Kahvehaneler, barlar, gazinolar, internet kafeler gibi bütün eğlence mekanları kapalı olacak. Eğlence mekanı türündeki lokantalar ise sadece yemek servis edebilecek.

Ayrıca seçim günü yasaklar kalkana kadar siyasi propaganda yapmak kesinlikle yasak.

Seçimde önemli olan hususlardan biri de seçmen kağıtları. Seçmen kağıtları il veya ilçe seçim kurulları tarafından seçmenlere verilir.

Nerede oy kullanacağınızı öğrenmeniz için www.ysk.gov.tr sitesine uğrayarak öğrenebilirsiniz.