genel

Şartları sağlayan ihtiyaç sahiplerine 8 bin lira yatırılacak! Başvuruları kaçırmayın!

Başvuru süresi geçmeden hemen başvurun! İlk 30 gün geçmeden herkese 8 bin lira ödeniyor.

Abone Ol

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar 8500 lira aylık ücret kazanmakta. Asgari ücretliyi ilgilendiren bir konu ise başvurduklarında 8 bin lira şartı sağlayıp almaları. Peki hangi şartta 8 bin lira alıyorlar?

Asgari ücretli çalışanlar engel olacak bir durum taşımadıkları ve şartı sağladıkları zaman işten çıkarıldıklarını da veya çıktıklarında 8.000 TL ödenek alıyorlar. 2023 yılında asgari ücrete zam geldiğinde aynı şekilde işsizlik ödeneğine de zam geldi.

2023 işsizlik maaşı şu anda 8 bin lira.  8 bin liralık işsizlik maaşını alabilmeleri için vatandaşların belirli şartları sağlamaları gerekiyor. Bu şartlardan biri de işten çıkarıldıklarında belli sebeplerden çıkarılmamaları gerek.  8 bin lira olan işsizlik maaşı daha önce 4 bin liraydı.

Peki işsizlik ödeneğine nasıl başvurabilirsiniz?

İşsizlik ödeneğine e-Devlet Kapısı'ndan başvurabilirsiniz. Bunun yanında  esube.iskur.gov.tr adresine girerek de işsizlik ödeneği başvurusu yapılabiliyor.

İşsizlik ödeneği ne kadar oldu? İşsizlik ödeneği  8 bin 8 lira oldu. Asgari ücret bu yıl için 8 bin 506 lira olarak belirlendikten sonra işsizlik ödeneğine de zam gelmişti. 

İşsizlik ödeneği alabilmek için şartlar neler? İşsizlik ödeneğini almak isteyen vatandaşlar işinden ayrıldıktan sonra bir ay içinde başvurması gerek. Bunun dışında işsizlik ödeneği alabilmek için 120 gün gibi bgün sayısını doldurmak da gerekiyor.