genel

Şarkıcı Karsu'dan memleketi Hatay'a Müzik Evi!

6 Şubat depremlerinde memleketi Hatay'da 16 yakınını yitiren sanatçı Karsu Dönmez, hataylılara yardım için ara vermeden çalışıyor.

Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 Asrın Felaketi olarak bilinen depremlerde ağır yara alan Hatay'da hasarların bir nebze olsun gierilmesi için çalışmalarına devam eden sanatçı Karsu, Hollanda'dan topladığı yardımlarla memleketinde yeni projeleri hemşehrilerine sunuyor. Hollanda'da kurduğu Karsu Vakfı vasıtasıyla çalışmalarını devam eden Karsu, hem maddi hem de manevi olarak demprezedelerin yanında olmaya çalışıyor.

Karsu Vakfı liderliğinde Hollanda Büyükelçiliğinin yardımlarıyla kentte Serinyol Müzik Evi'nin açılmasına aracılık eden Karsu, bir umut kaynağı olmayı amçalıyor. Sanatçı adını memleketi Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Karsu Mahallesi'nden alan Karsu Dönmez, yeni bir çalışma için memleketine geldiğini ifade etti. Hollanda'dan desteklerle toplanan enstrümanlarla Karsu Vakfı'nın projesi çeçrevesinde Serinyol Müzik Evi'ni kurduklarını belirten Karsu, bu hayalini yağtığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

"AMACIM DA İNSANLARA MORAL VEREBİLMEK" Karsu, ailesi, akrabaları ve depremi yaşamış olan herkes için yardım çalışmalarının süreceğini belirtti. Depremlerin olduğu 6 Şubat'ı ağır bir gün olarak dile getiren Karsu, "İnsan memleketini çok sever ama ben Amsterdam'da doğdum büyüdüm. Annem babam bana Karsu ismini verdi. Bunun bir nedeni olmalıydı. 6 Şubat zor bir gündü. O günü mezarlıklarda geçirdik. Hangi mezara daha önce gitsek gibi bir düşünce vardı aklımızda. Çok acı bir durum. İnsanlara moral verebilmek için Hollanda'dan o kadar çok sevgi getirmek istiyorum ki... Amacım da insanlara moral verebilmek." olduğunu vurguladı.

"YENİ PROJELERİMİZE BAŞLAYACAĞIZ" Karsu, deprem sonrası insanlara yardımcı olabilmek için hemen çalışmalara başladığını ifade etti. Hollanda'da bir kurumla 127 milyon avro bağış toplandığını belirten Karsu, şunları anlattı: "Çok kişi paranın nereye gittiğini merak ediyor. Bu para 7 ayrı vakfa gitti. Paranın gittiği kurumlar, ayrı ayrı Türkiye'ye bağlı kurumlara bu parayı dağıttı. Ailecek yemek kitabım sayesinde yarım milyon avro toplayabildik. Bununla da müzik evi projesini başlatabildik. Yeni projelerimizi de başlatacağız." dedi. Karsu, Hatay'da kurdukları müzik evindeki enstrümanları da Hollanda'da ailesiyle destekçilerden topladığının altını çizdi.

"HEDEFİM İNSANLARA UMUT VERMEK" Karsu, şunları kaydetti: "Her enstrümanın bir hikayesi var. Bir kemanımız var. O kemanla Hollanda'da bir genç evlilik teklifinde bulundu. Sonrasında orada kullandığı kemanı bize verdi. Ut var, bunu çalan kişi maalesef kanser oldu. Artık çalamayacağını söyleyip bize verdi. Orhan Gencebay, Zeki Müren, Sibel Can ile çalışmış bir müzisyen vefat edince kızı ona ait darbukayı bize bağışladı. Buradaki her enstrümanın bir hikayesi var. Umarım bu müzik aletleri çocuklara terapi olur. Şarkılarımda Hatay aklıma geliyor. Hedefim insanlara umut vermek, onları mutlu etmek." dedi.

DEPREMİN BİRİNCİ SENESİNDE HATAY'A ZİYARET Hollanda doğumlu ve orada büyüyen, ailesi aslen Hataylı olan ünlü şarkıcı Karsu Dönmez, 6 Şubat 2023'te gerçekleşen depremlerin birinci senesinde Hatay'a gitti. Depremde çok sayıda akrabasını yitiren ünlü isim, bölgede gezerken büyükannesinin tabaklarına rastladı.