genel

Sakın bu hataları yapmayın!

Abone Ol

Tavuk eti salmonella bakterisi barındıran ve çabuk bozulan bir et türüdür. Özellikle bu bakteri vücuda girdikten sonra ishale, kusmaya, gıda zehirlenmesi gibi birçok soruna sebebiyet verebilir. Bu nedenle tavuğu pişirmeye hazırlarken sağlıklı bir şekilde tüketmek istiyorsanız bir takım noktalara dikkat etmelisiniz. İşte tavuğu pişirmeye hazırlarken muhakkak dikkat etmeniz gerekenler…

Tavuğu doğradığınız kesme tahtası ahşap veya plastikse bu durum bakterilerin oluşması ve çoğalması için rahat bir ortam sağlar. Bu nedenle plastik ve ahşap olan kesme tahtalarından mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Kullandığınız takdirde başka besinleri kesmek için muhakkak yıkamalısınız. Çünkü kesme tahtasının üzerindeki bakteriler kolayca üreyip çoğalabilirler.

Tavuğu doğradığınız bıçaklara dikkat! Tavuğu doğramış olduğunuz bıçaklar her ne kadar metal de olmuş olsa dikkat etmenizde fayda var. Çünkü bıçakların üzerinde kalan bakteriler, başka bir gıdayı kestiğinizde bulaşabilir. Bu durum sürekli hale geldiğinde ilerde ciddi hastalıklara neden olabilir.

Tavuğun iyice piştiğinden emin olun Yüksek ısı, gıdalardaki bakterileri öldürmesiyle bilinir. Tavuğu pişirirken yüksek ısıda ve yeterince pişirin. Dışı pişmiş ancak ortası çiğ bir tavuk bu bakterileri bulundurmaya devam edecektir.

Buzdolabında tavuğu muhafaza ederken dikkat edin Tavuk çabuk bozulabilen et türleri arasında olduğu için muhakkak buzdolabında saklanmalıdır. Ancak buzdolabında sakladığınız tavuğu açık bir şekilde değil üzerine bir streç film sararak saklamanız gerekir.