genel

Saçlarla ilgili doğru bilinen yanlışlar

Abone Ol

Saçlarınızı kestirirseniz daha sağlıklı uzar Saçlar köklerden uçlara doğru uzadığı için saç kesimi, saçın uzamasını etkilemez. Üstelik saçı kazıtırsanız daha gür çıkar sözü de maalesef sadece bir efsanedir. Çünkü saç tipini genetik belirler.

Saçları fön makinesiyle kurutmak zararlıdır Eğer saçlarınız kısaysa kuruması birkaç dakika süreceğinden kurutucuya gerek duymazsınız. Fakat uzun saçlar için kurutucu kullanmak her zaman daha iyi sonuç verir çünkü saç ıslakken saç hücrelerinde oluşan keratini yok eder. Bu da saçlarınızın kurumasına sebep olur.

Saç şampuana alışır Saçlar, tıpkı tırnaklar gibi ölü dokular oldukları için şampuanınıza alışkanlık kazanamaz ya da farklı bir şampuan kullandığınızda çabuk kirlenmez. Bu tip şeyleri etkileyen birçok neden olabilir fakat şampuanınızın markası bunlardan biri değil.

Kepeklerin sebebi saç derisi kuruluğudur Hayır, tam tersi kepekler yağlı saç tiplerinde daha çok oluşur. Bu yüzden kepek probleminiz varsa saç yağı kullanmasanız iyi edersiniz yoksa durum daha kötü hale gelebilir

Saç kırıkları onarılabilir Birkaç maske yardımıyla saç kırıklarını kapatabilirsiniz ama onları gerçekten onarabilmek için maalesef kestirmekten başka yol yoktur.

Sık yıkarsanız saçlarınız yağlanır Tıpkı saç rengi ve saç tipi gibi saçınızın yağlanması da tamamen genetiğiniz ile ilgilidir. Bu yüzden saçları yıkama zamanının saçınızın yağlanmasıyla bir ilgisi yoktur.

Beyazlarınızı koparırsanız çoğalırlar Saç miktarı beslenme ya da saç bakımına bağlı değildir bu yüzden koparıldıklarında çoğalmaları pek mümkün olmaz. Fakat yine de saç koparmamak sağlık açısından daha doğru olur çünkü saç diplerinizde batık oluşturabilir.