genel

Sachs: Corona virüsten daha büyük bir küresel tehdit

Abone Ol

İktisatçı Jeffrey Sachs'a göre, ABD ve Çin arasındaki derinleşen soğuk savaş, dünya için corona virüsten daha büyük bir küresel tehdit olacak... Columbia Üniversitesi profesörü Sachs iki ülke arasındaki düşmanlıklardan ABD yönetimini sorumlu tutarak, İki süper güç arasındaki durumu daha da kötüleştireceğiyle ilgili uyarıda bulundu.

İktisatçı Jeffrey Sachs BBC'ye verdiği röportajda, “Çin ile yeni bir soğuk savaş yaratılmaya çalışılıyor. Eğer bu olursa, o zaman normale dönemeyeceğiz, daha büyük tartışmalarla ve daha büyük tehlikelerle karşılaşacağız." ifadelerini kullandı.

GERGİNLİKLER ARTIYOR Sachs'a göre, ABD ile Çin arasındaki gerilim sadece ticarette değil, başka konularda da büyümeye devam edebilir.

Trump yönetimi yaşanan süreçte özellikle Çinli telekom devi Huawei'yi de hedef aldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Profesör Sachs, Huawei'yi hedeflemenin hiçbir zaman sadece bir güvenlik sorunu olmadığını söylüyor.

Sachs, "ABD, yeni dijital ekonominin kritik bir parçası olan 5G'deki gücünü kaybetti. Huawei, bu konuda küresel pazarlardan daha fazla pay alıyor.

ABD bana göre; Huawei'nin küresel bir tehdit olduğu görüşünde ve müttefiklerine Huawei ile ilişkilerini kesmeleri söylüyor." ifadelerini kullandı. (KAYNAK: BBC)