genel

Sabahları yorgun uyanıyorsanız...

Abone Ol

Her gün zorla yataktan çıkıyor, uykusuz olmanız diğer insanlarla olan ilişkilerinize olumsuz etkiliyor olabilir. Bu durumu değiştirmek için bazı küçük noktalara dikkat edebilirsiniz. İşte dikkat etmeniz gerekenler.

Güne sizi motive edebilecek bir şeylerle başlayın Her şeyde olduğu gibi stres konusu ilk olarak karışımıza çıkıyor. Güne sizi strese sokabilecek durumlardan ne kadar uzakta başlarsanız, o kadar enerjik ve zinde hissedersiniz. Alarm sesinizi favori şarkınız yapabilirsiniz...

Kaliteli uyku uyumaya özen gösterin Uyumadan kaç saat önce yemek yediğinize dikkat etmeli uyku sürenizde sizi rahatsız edecek etkenleri ortadan kaldırmalısınız.

Spor yapın Her gün olmasa bile bir kaç gün kısa sürelide olsa yürüyüşler yapmanız gününüzün arta kalan zamanınızı iyi geçirmenizi sağlar.

Her gün aynı saatte kalkın Biyolojik beden saatinizi belirli bir düzene soktuğunuzda yorgun kalmak sizin için tarih olacak.

Alarmınızı ertelemeyin 5 dakika fazla uyumanız sizi dinlendirmekten çok yoruyor...Bunu düşünüp hareket edin.

Pencereleri açın Serin ve temiz hava sayesinde daha çabuk uyandığınızı fark edeceksiniz.

İyi bir günün vazgeçilmezi elbette kahvaltı Kahvaltı yapmadan güne başladığınız her an, enerjiniz düşük olacak bu da tüm işlerinize yansıyacaktır. Poğaça börek değil daha sağlıklı besinleri tüketmeli süt, yumurta gibi protein ağırlıklı beslenmelisiniz.

Su için Bunu kahvaltıdan önce aç karına yapın. Böylece hem metabolizmanızı hızlandırın hemde bedenle birlikte zihninize de canlılık katın.