genel

Renault’tan 590 Bin TL’lik inanılmaz çılgınlık; İşte sıfır Clio ile ilgili merak edilen o detay

Renault, Çinli fiirmalara karşı elektrikli araç pazarındaki hızlı yükselişine karşı etkili bir strateji geliştiriyor

Abone Ol

Clio modelini rekabetçi bir fiyatla piyasaya sürerek, elektrikli otomobil segmentinde daha fazla söz sahibi olmayı hedefliyor. Çinli üreticilerin elektrikli otomobillere yönelik hızlı geçiş süreci, Renault'u harekete geçirmiş gibi görünüyor.

Clio E-Tech modeli, elektrikli motoru ve etkileyici özellikleriyle dikkat çekiyor. Çin'de üretilecek olan bu model, ortalama 300 km menzil sunacak ve maksimum hızı saatte 130 km/s olacak.

Bu özellikleriyle kullanıcılarına çevre dostu bir sürüş deneyimi sunmayı amaçlayan Renault, aynı zamanda rekabet avantajını fiyat-performans tarzı modellerle arttırmayı planlıyor.

Renault'un bu hamlesiyle Clio E-Tech'i uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil olarak konumlandırması, pazarda iddialı bir pozisyon elde etmeyi amaçlıyor.

Ancak, şu an için resmi bir açıklama olmaması ve bilgilerin sosyal medya kaynaklı olması, stratejinin netleşmesini bekliyor.

Ancak, şu an için resmi bir açıklama olmaması ve bilgilerin sosyal medya kaynaklı olması, stratejinin netleşmesini bekliyor.

Öte yandan, aracın Çin'de üretiliyor olması, ek gümrük vergisi gibi konuları da gündeme getiriyor.

Renault'un Çinli rakiplerine karşı attığı bu adım, otomobil sektöründe küresel rekabetin ne denli karmaşık ve dinamik bir hal aldığını gösteriyor.