genel

Ramazan Bayram tatili ne zaman? 2022 Ramazan Bayramı tatilinde son durum

Ramazan Bayramı tatilinde son durum, tatil planlarına yön verecek olan vatandaşların odaklandığı konulardan oldu. Ramazan ayının son günleri ile beraber bayram tatilinin 9 güne çıkıp çıkmadığı merak konusu oldu. Müslümanlar on bir ayın sultanı ramazan ayının ardından bayrama kavuşacaklar. 2022 yılında Ramazan Bayramı mayıs ayında gerçekleşecek.

Abone Ol

Ramazan Bayramı tatili 2022 yılında gündemde yer alıyor. Bayram tatilinin kaç gün olduğu ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Yılın ilk dini bayramına sayılı günler kaldı. Ramazan Bayramı arefe günü pazar günü olacak. Bayramın birinci günü ise 2 Mayıs’a denk geliyor. Bu hafta yapılan Kabine Toplantısı’nda bayram tatilinin gündeme gelmesi bekleniyordu. Ancak bayram tatili uzatılmadı. İşte, detaylar.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN? Ramazan Bayramı’nın ilk günü pazartesi gününe denk geliyor. Bir önceki hafta cumartesi ve pazar günü de tatil olacağı için beş gün tatil olması bekleniyor. Bayram üç gün boyunca devam edecek. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bu hafta Beştepe'de toplandı. Toplantıda bayram tatilinin gündeme gelmesi bekleniyordu. Ancak Kabine Toplantısı’nın ardından bayram tatilinin 9 gün olacağına dair bir bilgi verilmedi.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? Ramazan Bayramı 2022 yılında mayıs ayına denk geliyor. Arefe günü 1 Mayıs olacak. Ramazan Bayramı’nın ilk günü 2 Mayıs, son günü ise 4 Mayıs olacak. Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba