genel

Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul depremi için korkunç denebilecek bir uyarıda bulundu: O ilçeler dikkat

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gündeme gelen İstanbul depremine ilişkin konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin büyüklüğüne ilişkin korkunç denebilecek bir tahminde bulundu.

Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler 11 iki büyük yıkıma uğrattı, on binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Tüm Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından gündeme gelen İstanbul depremine ilişkin son günlerde uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor.

Son uyarı AFAD Bilim Kurulu üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan geldi. İstanbul'da yaşanabilecek depremin Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden daha büyük bir faciaya sebep olabileceğine dikkat çeken Ersoy, Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde 7 büyüklüğünde bir depremin meydana gelebileceğini söyledi.

İstanbul'daki kentsel dönüşüme hız verilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Ersoy, İstanbul'daki zemini sağlam olan ve olmayan ilçeleri tek tek saydı.

Şükrü Ersoy'un saydığı zemini sağlam olan ilçelerin listesi ise ş şekilde: 1.Şişli 2.Beşiktaş 3.Beyoğlu 4.Eyüpsultan 5.Sarıyer 6.Başakşehir Şükrü Ersoy'un zemini riskli gördüğü ilçeler: 1. Fatih 2.Zeytinburnu 3.Bağcılar 4.Güngören 5.Esenler 6.Büyükçekmece 7.Küçükçekmece 8.Avcılar 9.Silivri