genel

Probiyotik deposu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Enerji vererek yorgunluğu bitiriyor...

İçinde bulunan magnezyum ve kalsiyum sayesinde kemik ve kasların güçlenmesini sağlıyor, Metabolizmayı hızlandırıyor ve tok tutma özelliği nedeniyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Enerji vererek yorgun hissetme durumunun önüne geçiyor, yüksek magnezyum ve kalsiyum barındırması nedeniyle menopoz döneminde kemik erimesinin önüne geçiyor. İçerisindeki vitaminler sayesinde cildi güzelleştiriyor.

Abone Ol

Besinler, hayat kalitemizi arttırmak için ilk başvurduğumuz ürünlerdir. Gıda maddeleri içeriğinde barındırdıkları vitamin, mineraller ve diğer çeşitli yararlı maddeler sayesinde bağışıklığımızı güçlendirirken bizleri hastalıklara karşı koruma görevi de üstlenirler. Kökeni Kafkasya’ya uzanan bir süt ürünü olan kefir de sağlığa birçok faydası bulunan vitamin ve minareller açısından oldukça zengin bir besin maddesidir. İşte sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi gözlenen kefirin yararları...

KEFİRİN FAYDALARI Habertürk'te yer alan habere göre; kefir kalsiyum, magnezyum, A, D, K, B vitaminleri ve birçok yararlı bakteri barındırır.

Çeşitli bakterilerin bir araya toplanarak meydana gelen bir maya türü olan kefir inek, keçi, koyun, soya, yulaf gibi sütlerin fermente olmasını sağlar.

Bu şekilde süt ürünleri daha sağlıklı bir hale gelir. Bu şekilde meydana gelen içeceğe de kefir denir.

Kefirin faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sıklıkla dile getirilmektedir. Bu içecek düzenli olarak tüketildiğinde sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi gözlemlenmektedir.

Kefirin kullanım şekli de merak konusudur. Kefir tercih edilen tüm saatlerde yemeklerden önce, sonra ya da yatmadan önce tüketilebilir.

Fakat reflü rahatsızlığı olanların uyumadan hemen önce tüketmemesi önerilmektedir. İşte kefirin faydaları...

İçinde bulunan magnezyum ve kalsiyum sayesinde kemik ve kasların güçlenmesini sağlar. Bu açıdan spor yapanlar için de oldukça faydalı bir besin maddesidir.

Bakteriler aracılığıyla mayalanarak oluştuğu için probiyotik bir ürün olan kefir bağırsak sağlığının düzenlenmesi için çok önemlidir.

Bağırsaktaki yararlı bakterilerin artmasını ve zararlı bakterilerin kötü etkilerinin ortadan kaldırılmasını sağlar ve kabızlığı önler. Yararlı bakterileri artırdığı için ishali de önler.

Tok tutma özelliği nedeniyle kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda metabolizmayı da hızlandırır. Bu nedenle metabolizması yavaş çalıştığı için kilo vermekte zorlanan kişiler için oldukça faydalıdır.

Enerji vererek yorgun hissetme durumunun önüne geçer.

Yüksek magnezyum ve kalsiyum barındırması nedeniyle menopoz döneminde kemik erimesinin önüne geçer.

İçinde bulundurduğu vitaminler sayesinde cildin güzelleşmesini ve ışıldamasını sağlar.

Probiyotik içeriği ve bünyesinde yararlı bakteriler bulundurduğu için bağışıklık sisteminin güçlendirerek hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.

Tümör oluşumunu engelleyebilir ve oluşmuş tümörlerin büyümesini durdurabilir.