genel

Planlarınızı alt üst edecek düzenleme! oranlar değişiyor

Yeni yılın gelişiyle beraber çeşitli ücret kalemlerinde değişiklik sözkonusuyken yaz tatili planı yapanlara kötü bir haberimiz var. Tatil planlayanlar yeni yıldan itibaren gider listesine yeni bir kalemi daha ekleyecek. Peki, nedir bu yeni ücret? İşte, detaylar...

Abone Ol

Yeni yıla az bir süre kala çeşitli konularda yaşanan ücret değişiklileri bu defa tatilcilere vurdu.

1 Ocak 2023 tarihinde uygulanmaya başlanacak olan konaklama vergisi ile karşımıza çıkacak olan yenilikler neler? Tatilcileri nasıl etkileyecek?

1 Ocak 2023 yılı itibari ile otel, tatil köyü, butik otel, özel konaklama tesisleri, motel, pansiyon, apart otel, konaklama tesisi bulunan termal tesisler, köy evi, yayla evi, dağ evi ve kampinglerde kalan kişilerden vergi alınmasına dair madde 14 Aralık tarihindeki Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tatilcilerden alınacak konaklama vergi oranı ise yüzde 2 olacak.

Sözkonusu vergi ile ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar, verginin yüzde 2’lik bir kesinti anlamına geldiğini, konaklama bedeli ‘her şey dahil’ şeklinde olduğunda bunun içinde turların da olabileceğini buradan yüzde 2 vergi alınacağını ancak turlar ayrıca alınan bir hizmet olduğunda ise herhangi bir konaklama vergisine tabi olmayacağını belirtirken en doğru yorumun uygulamanın yürürlüğe girmesi ile olacağının da altını çiziyor.