genel

Pazının faydaları nelerdir?

Abone Ol

Kemikleri Güçlendirir: Önemli miktarda kalsiyum, magnezyum ve K vitamini içerir. Bu sebeple kemik sağlığını koruyan bir bitkidir. Kemikleri güçlendirir. Kemiklerin büyüme ve gelişimine yardım eder. Ayrıca dişlerin güçlenmesini de sağlar.

Kanserden Korur: Birçok yeşil yapraklı sebze gibi antioksidan özelliği olan bir sebzedir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde antikanser özelliği vardır. Yani kansere karşı koruyucudur. Özellikle kolon kanserini önlemeye yardım eder. Kanserden korunmak için bu şifalı sebzeyi tüketebilirsiniz.

Göz Sağlığını Korur: Yüksek miktarda beta karoten içerir. Bunun sonucunda göz sağlığını korumaya yardım eder. Glokom, gece körlüğü gibi göz rahatsızlıklarına iyi gelir.

Saçları Korur ve Güçlendirir: Pazı, içeriğinde biyotin bulundurur. Biyotin doğrudan saç köklerinin uyarılmasını sağlayan bir bileşiktir. Saç bakımı sağlar, saçların parlaklığını arttırır. Ayrıca içeriğindeki A ve C vitaminleri sebebiyle saç köklerinin güçlenmesine yardım ederek saç dökülmesini de önler. Balla karıştırın ve başınızda saç çıkmayan kısımlara sürün. Bu şekilde saçlarınız tekrar çıkabilir ve saç dökülmesinden kurtulabilirsiniz.