genel

Parti Parti Milletvekilliği aday başvuru ücretleri!

Siyasi partiler milletvekilliği aday adaylığı için ne kadar başvuru ücreti istiyor? Detaylar haberimizde

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile Türkiye seçim atmosferine tamamen girmiş durumda.

Siyasi partilere şu aşamada milletvekilliği aday adaylığı için başvuruluyor. Peki partilerin başvuru ücretleri ne kadar?

AK Parti Erkek adaylar: 20 bin lira Kadın ve Genç adaylar: 10 bin lira Ücretler AFAD'a bağış olarak yatırılacak. Engelleri bireyler: 5 bin lira

Cumhuriyet Halk Partisi: Erkek adaylar: 30 bin lira Kadın ve Genç adaylar: 15 bin lira Engelleri bireyler: 15 bin lira Deprem bölgesindeki aday adaylarından bir ücret alınmayacak.

İYİ Parti: Erkek adaylar: 7.500 bin lira Kadın ve Genç adaylar: 7.500 bin lira Engelleri bireyler: Ücret alınmayacak. Gazilerden de ücret alınmayacak.

Milliyetçi Hareket Partisi: Erkek adaylar: 3 bin lira Kadın ve Genç adaylar: 3 bin lira Engelleri bireyler: engeli yüzde 40 ve üzeri ise ücret alınmayacak.

Saadet Partisi: Erkek adaylar: 15 bin lira Kadın ve Genç adaylar: 10 bin lira Engelleri bireyler: 5 bin lira Deprem bölgesindeki aday adaylarından ücret alınmayacak.

Türkiye İşçi Partisi: Aday adaylarından ücret alınmayacak lakin deprem bölgesinde iletilmek üzere hijyen ve gıda yardım paketlerinin hazırlanıp yollanılması şart koşuluyor.