genel

Otomobil alacaklar müjde, doların düşmesi otomobil sektörüne yaradı

Dolar ve Euro kurunun son dönemde rekor seviyeleri görmesiyle birlikte otomobil fiyatlarına rekor miktarda zam gelmişti. Dün Başkan Erdoğan'ın ekonomik önlem paketini açıklamasıyla birlikte çakılan döviz kurları otomobil fiyatlarında indirimide birlikte getirdi.

Abone Ol

Kabine toplantısı akabinde açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik önlem paketini açıklamasıyla birlikte doviz kuru 5 TL birden geriledi.

Bunun üzerine otomobil almak için bekleyen vatandaşlar için bir fırsat oluştu. Otomobil firmaları bir bir fiyat listelerini indirimli fiyatlarla güncellemeye başladı.

ARALIK AYINDA ZAM %90'I BULMUŞTU Aralık ayında rekor seviyede artan döviz kurlarıyla birlikte araç firmalarıda, fiyatlara rekor miktarda zam yapmışlardı. 300.000 TL altında yalnızca bir otomobil kalmıştı.

OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞMEYE BAŞLADI Dolar  ve Euro'da ki artışla birlikte yüzde yüze yakın zamlanan otomobil fiyatları, bugün düşmeye başladı. Araç şirketleri fiyat listelerini bir bir güncellemeye başladılar.

Güncellenen fiyatların vatandaşa olumlu olarak yansıması bekleniyor. Sıfır araçların yanı sıra ikinci el otomobil fiyatlarınında geri çekilmeye başladığı gözlemlendi.

İkinci el ilan sitelerindeki ilanlar fiyatlarını düşürmeye başladı. Dolar kuru bu seviyede kaldığı sürece indirimler devam edecek gibi görünüyor.