genel

Okullar hangi tarihte açılacak? Yarıyıl tatili ne zaman bitecek?

Ülkemizde 74 bin okulda ve 744 bin sınıfta başlayan eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 13 Kasım-17 Kasım 2023'te gerçekleşmişti. Öğrencilerin, 16 günlük yarıyıl tatili başladı. Öyleyse, okullar hangi tarihte açılacak?

Abone Ol

Ülkemizde, okullarda sömestır tatili için son ders geçen hafta yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyondan fazla öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alıp 16 gün sürecek yarıyıl tatiline adım attı.

İKİNCİ DÖNEM HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK? Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başladı, 2 Şubat Cuma günü ise sona erecek. İkinci dönem ise, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü bitecek. İkinci dönem ara tatili tarihi 8 Nisan-12 Nisan olacak şekilde belirlendi. Okullar 2024-2025 eğitim öğretim yılında, kapılarını 9 Eylül'de öğrencilerine açacak.

SINIFTA KALMA SİSTEMİ YENİDEN BAŞLADI Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl eğitim-öğretim döneminde önemli değişiklikler yaptı. Mevzuat üzerindeki değişikliklerle liselerde devamsızlık şartları yeniden düzenlendi, sınıf tekrarı uygulaması geçerli olmaya devam edecek ve açık öğretime geçişler de artık kolay olmayacak. Bu konuda açık liselere, sadece istisnai durumda olan öğrencilerin kayıtları gerçekleştirildi.

Bunun dışında liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine yönelik program artık geçerliliğini yitirdi. Yıl sonu başarı puanı 50 olmak koşuluyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanların doğrudan bir üst sınıfa geçme kararı verildi. Liselerde ise artık devamsızlık affı olmayacak. Özürsüz olarak gidilmeyen her bir devamsızlık günü için öğrenciler, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapması gerekecek.