genel

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ve 2023 yılında ne kadar öğretmen alınacak?

Yeni yılın gelişiyle beraber gözler 2023 yılında ne kadar öğretmen alımı yapılacağına ve atamanın ne zaman yapılacağına çevrildi. 2023 yılı öğretmen atamaları hakkında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Tüm detaylar haberimizde...

Abone Ol

Geçtiğimiz hafta atama bekleyen binlerce öğretmenin ''Cumhuriyetin 100.yılında 100 bin öğretmen ataması'' için Beşiktaş'ta gerçekleştirdiği eylem kamuoyunda epey yankı oluşturmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e 2023 yılında 100 bin öğretmen ataması yapılacak mı? sorusu yöneltildi.

Bakan Özer ilgili soruya "Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar. Gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır" sözleri ile yanıt verdi.

Şu an için 2023 yılında ne kadar öğretmen alınacağı ve bu öğretmenlerin ne zaman göreve başlatılacağı ile ilgili kamuoyuna herhangi bir resmi kanaldan açıklama gelmemesi atama bekleyen öğretmenleri merakta bırakırken önümüzdeki günlerde resmi makamlardan kamuoyuna gerekli duyurunun yapılması bekleniyor.

Konu ile ilgili gelişmeler ve resmi açıklamalar olduğunda haberimizde yer vereceğiz.