genel

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Atamalar deprem bölgesine mi yapılacak?

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?Atamalarda öncelik deprem bölgesine mi verilecek? En yüksek kontenjanı hangi branş alacak?

Abone Ol

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?Atamalarda öncelik deprem bölgesine mi verilecek? En yüksek kontenjanı hangi branş alacak?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamaları konusunda sessizliğini koruyor. Atama bekleyen öğretmenler Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin atama mottosuyla seslerini hükümete duyurmaya çalışıyorlar…

2022 KPSS sınavlarının iptal edilmesiyle aynı sene içerisinde iki kez sınava girmek zorunda kalan öğretmenlerimiz aylardır atama bekliyor. Deprem felaketiyle beraber öğretmen atamalarının gecikmesi öğretmenleri kaygılandırıyor.

2022 KPSS puanıyla öğretmen atamaları yapılacak mı ? Öğretmen atama duyurusu ne zaman gelecek ?Öğretmen atama sayısı ne olacak ?

Sadece 2022 KPSS puanıyla öğretme ataması yapılacak, Karma atama olma ihtimali yok…

Öğretmen atama duyurusunun Şubat ayında gelmesi bekleniyordu.Deprem felaketi nedeniyle atama duyurusunun Mart ayına sarktığı ve atama duyurusunun Mart ayında yapılması bekleniyor.

Öğretmen atama sayısı deprem öncesinde 40-45 bin civarında atama bekleniyordu. Deprem felaketinden sonra bu sayı düşer mi ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in öğretmen atama sayısını artırmak için çabaladığı ve en az 50 bin öğretmen ataması yapmak için mücadele verdiği biliniyor…

En fazla atama yapılması beklenen branşlar hangisi ?

En son yapılan 599 öğretmenin ek yerleştirmesinde rekor atama sınıf öğretmenliği branşına yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığında en fazla norm açığı bulunan branşların sınıf öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ve Özel eğitim öğretmenliği olduğu düşünülüyor…

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atama duyurusu geldikten sonra atama takvimini yayınlaması ve öğretmen atamalarını seçim öncesine yetiştirmesi bekleniyor.

Öğretmenlerimiz ne zaman göreve başlar?

Milli Eğitim Bakanlığının seçim sonrasında öğretmenlere güvenlik soruşturması için kararnamelerini illere göndermesi ve seçimlerden sonra yaz tatilinde göreve başlatması bekleniyor.

En fazla atamanında başta İstanbul ili olmak üzere deprem bölgesine yapılması bekleniyor.