genel

Öğretmen Atama Takvimi ve Kontenjan Sayısı İçin Gözler Milli Eğitim'de! 2023 MEB Öğretmen Ataması Detayları

Öğretmen Atama Takvimi İçin Gözler Milli Eğitim'de! 2023 MEB Öğretmen Ataması Detayları

Abone Ol

Öğretmen adayları, 2023 MEB öğretmen atama takvimini ve kontenjan bilgilerini yakından takip ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atama süreçleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Atama Süreçleri ve 2024 Bütçesi Bakan Tekin, atama süreçleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "2023 yılı için atamalar bahar aylarında yapıldı. Eylül başı itibarıyla 45 bin yeni öğretmen göreve başladı. 4 bin civarında da EKPSS üzerinden atama yapıldı. 2024 bütçesi TBMM'de onaylandıktan sonra atama için belirlenecek sayıyı Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli bir şekilde belirleyeceğiz" dedi.

Öğretmen Ataması Ne Zaman Yapılacak? Bakan Tekin, öğretmen atamasının ne zaman yapılacağına ilişkin soruya şu şekilde cevap verdi: "Mutlaka olacak. Tarih olarak, bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini bekliyoruz. Bütçede kamuya alınacak toplam personel sayısını bakanlıklar arasında dağıtıyorlar. Biz de kendi adımıza düşen kontenjanı ondan sonra belirleyeceğiz."

Öğretmen Atamalarında Mülakat Durumu Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnamaya göre, öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulaması bulunuyor. Mülakat sistemi, mevcut yasal zorunluluk çerçevesinde devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda, hükümetin eğitime verdiği önceliği vurgulayarak, "Şu an kamuda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'i bizim iktidarlarımız döneminde atanmıştır. Her yıl ortalama 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK? Öğretmen atamalarına ilişkin tarih ve kadro branş dağılımı bilgisi henüz bulunmuyor. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapıldığında haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.