genel

Mutfakta oluşan yemek sorunlarına 10 çözüm önerisi

Abone Ol

Mutfakta oluşabilecek pişirme sorunlarına, kötü kokulara, ya da doğrama işlemlerine çözüm sağlamak için profesyonel işlemlere ihtiyacınız yok. Bahsettiğimiz püf noktaları sayesinde birçok kişinin yaşadığı sorunlara çözüm bulabilirsiniz. İşte mutfakta oluşan yemek sorunlarına 10 çözüm önerisi...

Yemeği mikrodalgada eşit bir şekilde ısıtmak için... Mikrodalgada yemekleri ısıtırken en büyük problemlerden biri de eşit bir şekilde ısının yayılmamasıdır. Bunun nedeni mikrodalganın yemeğinize radyo dalgaları göndermesi ve normal bir fırın gibi alttan ısıtmamasıdır. Bunu önlemek için yemeğinizi tabağın ortasına koymak yerine, dairesel şekilde uyguladığınız zaman eşit ısınacaktır.

Patateslerin çürümesini önlemek için... Patates çabuk bozulan ve filizlenen bir sebzedir. Filizlenmesini önlemek için özel bakıma ihtiyaçları vardır. Özel bakım yerine patatesleri elma ile saklamanız bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Ayrıca patatesleri saklarken yanında soğan bulundurmamaya özen gösterin. Onları serin ve karanlık bir yerde saklamak raf ömrünü uzatacaktır.

Yumurta sarısını kolayca ayırmak için... Yumurta sarısını akından ayırmak için birçok yöntem vardır. Ancak biz sizin için en basit yöntemi açıklıyoruz. Oluklu bir kaşık süzgeç yardımıyla yumurta sarısını akından ayırabilirsiniz.

Rendeyi temiz tutmak için... Rendeyi her kullanımdan sonra temizlemekten bıktıysanız sizin için harika bir yöntemimiz var. İnce olmayan ve polietilenden üretilen bir bez ile rendenizin üstünü örterek kullanabilirsiniz. Böylece rendeniz pislenmeyecek ve her kullanımda sadece üzerindeki polietileni atacaksınız.

Bıçağı daha keskin hale getirmek için... Mutfak bıçakları en önemli eşyalardan biri. Zamanla ek bakım gerektiren ve donuklaşan bıçaklarınızı yeniden keskin bir hale getirmek için pratik bir yöntemi sizinle paylaşıyoruz. Bir kupa bardağını alın ve ters çevirin. 45 derecelik açıyla bıçağınızı kupanın keskin yerine sürtün. Bu işlem bıçağınızı anında keskinleştirecek.

Çileklerin raf ömrünü uzatmak için... Çilek hızlı çürüyen meyvelerden biridir. Bu nedenle onları daha taze tutmak için sirkeli su da yıkayın. İhtiyacınız olan şey 1 fincan beyaz sirke ve 8 su bardağı su. Çileklerinizi bu su da bir süre bekletin ve daha sonra süzüp durulayın.

Cam kavanozlardaki kötü kokuları önlemek için... Çürük sebze, meyve, tavuk veya daha birçok besin buzdolabında uzun süre kaldığında kötü kokuya yol açar. Bunu önlemek için buzdolabınıza bir kase kabartma tozu koyun. Bu yöntem kötü kokuyu anında emecektir.

Buzdolabındaki kötü kokular için... Buzdolabında oluşan kötü kokular için bir kasenin içerisine kabartma tozunu ekleyin ve buzdolabınıza yerleştirin. Kabartma tozu tüm kötü kokuyu emecek ve buzdolabınızın bu sorununu ortadan kaldıracaktır.

Kurabiyeleri taze tutmak için... Çok lezzetli olan kurabiyelerinizi taze tutmanın pratik bir yöntemi var! Kurabiyelerinizin yanına bir parça elma koyarak onların taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Elma kuruduğunda değiştirip tazelemeyi unutmayın.

Besinleri doğrarken parmaklarınızı kesmemek için... Özellikle sebze veya meyveyi doğrama tahtasında bıçakla doğrarken sürekli parmaklarınızı kesiyorsanız çok pratik bir yöntemden bahsedeceğiz. Bunun için sadece plastik bir şişeye ve lastik bir banda ihtiyacınız var. Normal bir plastik şişeyi alın ve şişenin üstünden bir parça kesin. Ardından kenarlarından 2 delik açın ve lastik bandı buralara geçirin. Bu korumayı doğrama esnasında elinizin ön tarafına geçirerek parmaklarınızı koruyabilirsiniz.