genel

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi kime yaradı? İşte, İnce'siz gerçekleşen son seçim anketi sonuçları

14 Mayıs'a 3 gün kala adaylıktan çekilmesi ile ülke gündemini sallayan Muharrem İnce'nin çekilmesi hangi Cumhurbaşkanı adayına yaradı sorusundan hareketle gerçekleştirilen son ankette ortaya çıkan sonuç dikkat çekti. İşte, Muharrem İnce olmadan yapılan son anket sonucu...

Abone Ol

Seçimlere sayılı günler kala Cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmesi ile ülke gündemini sallayan Muharrem İnce'nin durumu en çok hangi adaya yaradı? sorusu akıllara geldi. İnce'nin çekilmesi aday tablosunda puan olarak neyi değiştirdi? sorusundan hareketle kolları sıvayan GENAR araştırma şirketi, yeni bir anket sonucu paylaştı.

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrası oy pusulasını yeniden düzenleyen araştırma şirketi sıralamayı şu şekilde paylaştı: Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Sinan Oğan İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrası 2 bin kişiyle gerçekleştirilen anketi kamuoyuna açıklayan GENAR araştırma şirketi, seçimlerin ilk turda biteceğine gösteren bir sonuca ulaştı.

GENAR tarafından paylaşılan sonuçlara göre yüzde 51,4 ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda seçimi kazanabileceği görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yüzde 45,4 ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu takip ederken,, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ise yüzde 4,3 oran ile üçüncü sırada yer aldı.

Ayrıca ankete katılım sağlayanlara '' Sizin oy verme davranışınızdan bağımsız olarak söyleyiniz. Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimini sizce kim kazanır?'' sorusu da yöneltildi. Ortaya çıkan sonuçlara göre kamuoyunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kazanacağına yönelik düşüncenin daha ağır bastığı görüldü.