genel

Milyonlarca kişinin beklediği af geliyor…

Yeni seneye girilirken seçim arefesi Türkiye’sinde yeni bir vergi affı gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor.

Abone Ol

Geçtiğimiz 2022 yılında hükümet tarafından icra borçları yapılandırması ve varlık barışı gibi aflar getirilmişken ,aynı şekilde 2023 yılında da yeni bir af paketinin geleceği kulislerde konuşuluyor.

Kulislerdeki iddialarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken,sosyal güvenlik uzmanı Özgür ERDURSUN sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “vergi ve SGK borçlarına af geliyor.” İfadelerine yer verdi.

Şimdiye kadar ki en kapsamlı vergi yapılandırması 9 Haziran 2021 yılında yapılmıştı. Konuyla ilgili yine bir beklenti oluştuğunu belirten uzmanlar,seçim sürecine girdiğimiz bu süreçte özellikle Nisan ayından sonra Meclis’in bir kanun çalışması yapabilmesinin mümkün görünmediğini dile getiriyorlar.

Diğer taraftan 2021 yılında getirilen varlık barışı uygulaması halen devam ediyor. Bu sayede yurt içi ve yurt dışında kayıt altında olmayan gelirler kayda girmiş oluyor. Uygulama 31 Mart 2023 e kadar devam edecek olup söz konusu varlıklarla ilgili vergi dairelerine beyanda bulunma zorunluluğu yok.

Tüm bunlara rağmen 2022 yılına göre değerlendirildiğinde 2023 yılı için vergi gelirlerinin 3 kat artması öngörülüyor.