genel

MGM'den, 31 il için 'sarı' ve 'turuncu' kodlu yoğun kar uyarısı!

Türkiye genelinde soğuk hava dalgası etkisini sürdürüyor. Bugün Meteoroloji'den, Batı Karadeniz ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri için yoğun kar yağışı olacağına ilişkin uyarı geldi.

Abone Ol

HAVA NASIL OLACAK? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilen son incelemelere göre: Ülkenin büyük bir kısmında çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta civarları ile Kırklareli'nin kıyı alanları yağışlı havanın etkisi altına gireceği bekleniyor.

Kıyı ciivarlarında yağmur ve sağanak, iç bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı değerlendirilen yağışların; Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyı, Van'ın güney kesimleri, Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğu ilçelerinde şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve bazır yerlerde sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olaylarının meydana geleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık hava tahmin değerlendirmelerine göre sıcaklık dereceleriPazar gününden itibaren mevsim normallerinin altında seyredecek.

31 İL İÇİN SARI VE TURUNCU UYARI MGM tarafından Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep,  Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya,  Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman,Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce illeri için sarı kodlu uyarı geldi.  Bolu, Hakkari ve Şırnak için turuncu kodlu kar uyarısı geldi. 

UYARILAR HAVA SICAKLIĞI: Güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ciddi bir değişiklik beklenmediği değerlendiriliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği değerlendiriliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyı, Van'ın güney kesimleri, Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda çağrı yapıldı.