genel

Meyve ve sebze kabuklarının kullanım alanları

Abone Ol

Meyve ve sebze kabuklarının farklı faydaları ve farklı kullanım alanları bulunuyor. İşte onlar...

Nar kabuğu Nar kabuğunun doğal boya etkisi vardır. Bu sebepten tişört boyamak için nar kabukları kaynatılarak kullanılır.

Greyfurt kabuğu Greyfurt kabuğunu rendeleyerek baharatlarla karıştırmak çeşni olarak kullanmaya yardımcı olur. Aynı zamanda ciltte tonik yerine kullanılır.

Muz kabuğu İç kısmına serpilen şeker ile vücudunuzu ovabilirsiniz. Bu sayede bütün ölü derileri yok eder. Ayrıca böcek ısırığı ve alerji faktörlerden kaynaklanan kaşıntıları giderir.

Patates kabuğu Göz altındaki torbaları indirmeye yardımcı olur.

Yumurta kabuğu Kabuğunu ezerek gübreye ekleyin. Bitkiler daha sağlıklı çıkmasını sağlar ve kalsiyum içerdiği için bitkileri besler. Aynı zamanda kaliteli yumurtaların kabuğunu ezerek kahve filtresine koymak kahvenin acılığını alır.

Karpuz kabuğu Karpuz kabuğu ciltteki akne ve sivilcelere iyi gelir.

Portakal kabuğu Bütün narenciye kabukları, kökü kokuların engellenmesine yardımcı olur. Asidik özelliği bulunur. Bu sayede ciltte ferahlama hissi sağlar.

Aynı zamanda böcekler narenciye kokusu sevmez bu nedenle bulundukları ortama girmezler. Ayrıca rutubetli evlerde kıyafetlerde güvelenme olur. Bunu önlemenin en kolay yolu da naftalin yerine portakal kabuğu koymaktır.

Sarımsak kabuğu Sarımsak piştiğinde besleyici özelliğini kaybeder. Ama bu durumu telafi edebilirsiniz. Et gibi besinleri sarımsak ve soğan kabuğuyla pişirmek besin değerlerini korunmasını sağlar.

Limon kabuğu Kahve ve çay demlenen küçük ev aletlerini temizlemenin en kolay yolu limon kabuğu ile ovalamaktır.

Elma kabuğu Elma kabuğuyla alüminyum tencere ve tavaları ovmak lekeleri yok eder. Aynı zamanda göz çevresindeki koyu lekeleri gidermeye yardımcı olur.