genel

Meteoroloji'den Uyarı Geldi! Yeni Yılın Son Gününde Türkiye'nin Hava Durumu, Sıcaklıklar Düşüyor mu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sunulan hava durumu raporuna göre, yeni yılın son gününde Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde genellikle parçalı, zaman zaman çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Kuzey Ege kıyılarında hafif sağanak yağış görülmesi tahmin edilirken, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir atmosfer öngörülmektedir. Ancak, Marmara, iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis oluşması beklenmektedir.

Abone Ol

Sıcaklık açısından ise belirgin bir değişiklik öngörülmemekte olup, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek şekilde etkili olacaktır.

Önümüzdeki hafta ise özellikle İstanbul dahil birçok kentte, sağanak, kuvvetli sağanak ve kar yağışı beklendiği bildirilmektedir. Batı Karadeniz'den başlayarak kar yağışının etkili olması öngörülmekte ve yüksek rakımlı bölgelerde yoğun kar yağışı beklentisi bulunmaktadır.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 2023'ün son günü için yaptığı tahminde, ülke genelinde yağış beklentisinin düşük olduğunu ve sıcaklıkların ortalamanın üzerinde seyredeceğini belirtmiştir. Aynı zamanda, sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerinde pus ve sisin etkili olabileceği uyarısını yaptı.

İşte Bölge Bölge Türkiye'nin Hava Durumu: Marmara Bölgesi'nde yeni yılın son gününde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde hafif sağanak yağış olması tahmin edilirken, sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis beklenmektedir. EDİRNE °C, 12°C Parçalı yer yer çok bulutlu. İSTANBUL °C, 14°C Parçalı bulutlu. KIRKLARELİ °C, 13°C Parçalı yer yer çok bulutlu. KOCAELİ °C, 17°C Parçalı bulutlu.

Akdeniz Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir geçiş beklenmektedir. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis olabileceği belirtilirken, genel olarak bölgenin açık bir hava durumuna sahip olması tahmin edilmektedir. ADANA °C, 20°C Az bulutlu. ANTALYA °C, 20°C Parçalı bulutlu. HATAY °C, 16°CAz bulutlu. MERSİN °C, 19°C Parçalı bulutlu.

Ege Bölgesi'nde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak, kıyı kesimlerinde zaman zaman çok bulutlu görünüm yaşanacak. İzmir'in kuzey kıyılarında hafif sağanak yağış olması öngörülürken, iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sisin etkili olabileceği bildirilmektedir. A.KARAHİSAR °C, 12°CParçalı bulutlu. DENİZLİ °C, 16°C Parçalı bulutlu. İZMİR °C, 17°C Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kıyıları hafif sağanak yağışlı. MANİSA °C, 14°C Parçalı bulutlu.

İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı bulutlu bir hava öngörülmektedir. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis oluşumu beklenmektedir. ANKARA °C, 10°C Parçalı bulutlu. ESKİŞEHİR °C, 12°C Parçalı bulutlu. KONYA °C, 12°C Parçalı bulutlu. YOZGAT °C, 9°C Parçalı bulutlu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmektedir. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis oluşumu öngörülmektedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu ve açık bir hava durumu hakim olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis oluşumu beklenmektedir. ERZURUM °C, 5°C Parçalı bulutlu. KARS °C, 6°C Parçalı bulutlu. MALATYA °C, 9°C Parçalı bulutlu. VAN °C, 7°C Az bulutlu. DİYARBAKIR °C, 10°C Az bulutlu ve açık. GAZİANTEP °C, 14°C Az bulutlu ve açık. MARDİN °C, 13°C Az bulutlu ve açık. SİİRT °C, 10°C Az bulutlu ve açık.