genel

Meteoroloji'den kritik uyarı! Kar geliyor, bazı şehirler tamamen beyaza bürünecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika duyurusuna göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde önümüzdeki günlerde hava koşullarında ciddi değişiklikler bekleniyor. 27 Aralık Çarşamba günü itibarıyla, özellikle Marmara Bölgesi başta olmak üzere birçok ilde yağışlı ve karlı hava etkili olacak.

Abone Ol

Marmara Bölgesi'nde Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bolu, Karabük ve Samsun illerini kapsayan geniş bir alanda sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Doğu'da karla karışık yağmur ve kar uyarısı Rize, Artvin ve Ardahan bölgelerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Özellikle bu bölgelerdeki soğuk hava şartları, kar yağışının etkisini artıracak.

Mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar Genel olarak ülke çapında mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar öngörülüyor. Kuzey ve batı kesimlerde ise parçalı ve bulutlu hava hakim olacak.

Rüzgar durumu Hava durumu raporuna göre, rüzgarlar genellikle güney ve güneybatı yönlerden esmesi bekleniyor. 

Kuvvetli yağışa dikkat Özellikle Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek rakımlı bölgelerde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Halkın, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması önem taşıyor.