genel

Meteoroloji uyarmıştı! Bir çok ile geliyor... Kar yağışı başladı!

Abone Ol

Kar yağışı başladı. Meteoroloji son dakika açıklamasında kar yağışı uyarısında bulundu. Çok sayıda kentte kar yağışı etkili oluyor. Ayrıca hava sıcaklıkları da 10 derece birden düşecek. MGM yeni raporunda illeri tek tek açıklayarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Öte yandan Kars'ta yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışıyla 2286 rakımlı Hanlar Geçidi beyaz örtüyle kapladı.

Kars'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Kentte öğleden sonra başlayan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.

Yağışla Kars-Iğdır kara yolundaki 2286 rakımlı Hanlar Geçidi mevkisi beyaza büründü.

Bölgede bulunan ve kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı köylüler, dışarıda otlatılan hayvanlarını ahırlara götürdü.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri kontrol amacıyla yollarda hazır bekledi. Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Kahramanmaraş, Malatya ve Van çevreleri ile Adana ve Mersin'in kuzey kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalarak mevsim normalleri civarına, kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.