genel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde sağanak yağmur ve kar yağışı etkili olacak dedi ve sonunda tarihi verdi

Mevsim normallerinin üzerinde yaşanan sıcaklıklar, büyük bir tedirginlik yaratmaya devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sonunda beklenen haberi verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Türkiye genelinde etkili olacak sağanak yağmur ve kar yağışı için tarih geldi. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte, detaylar...

Abone Ol

Ocak ayını yarılamamıza rağmen Türkiye'nin birçok bölgesine düşmeyen yağışlar büyük bir tedirginlik yaratıyor. Mevsim normallerinin üzerinde yaşanan sıcaklıklar akıllara bu yıl kar yağmayacak mı? sorusunu getirirken yüreklere su serpecek haber Meteoroloji Genel Müdürlüğünden geldi.

Haftalık hava durumu raporunu yayımlayan Meteoroloji, Türkiye genelinde 26 Ocak Perşembe gününden itibaren, sağanak yağmur ve kar yağışının etkili olacağını belirtti. İstanbul'da ise cuma ve cumartesi günü karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.

Yayımlanan raporda perşembe gününden itibaren beklenen yağış şu sözlerle açıklandı: ''26 Ocak Perşembe gününden itibaren Doğu Karadeniz hariç Türkiye genelinde sağanak yağmur ve kar yağışı etkili olacak. Cuma ve cumartesi günü İstanbul'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.''

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı beklenirken, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.