genel

Kar yağışı için tarih verildi! Sıcaklıklar aniden düşecek, lapa lapa yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak bu illerimizi uyardı. Sıcaklıklar 8 ila 10 derece birden düşecek. İstanbul'a kar Silivri'den yağmaya başladı. İstanbul valiliği de İstanbullulara sosyal medya hesaplarından uyarılarda bulundu. İşte alarm verilen 10 il için ayrıntılar haber detayımızda...

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak bu illerimizi uyardı. Sıcaklıklar 8 ila 10 derece birden düşecek. İstanbul'a kar Silivri'den yağmaya başladı. İstanbul valiliği de İstanbullulara sosyal medya hesaplarından uyarılarda bulundu. İşte alarm verilen 10 il için ayrıntılar haber detayımızda...

İstanbul’da hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından mevsimin ilk kar yağışı Silivri’nin belli mahallelerinde görüldü.

İstanbul’da son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber bugün saat 00.30 sıralarında İstanbul’da mevsimin ilk kar yağışı Silivri’ye yağdı.

Silivri’nin bazı mahallelerinde başlayan kar yağışı ilçe geneline yayılmaya devam ediyor.

Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken ekipler kapanan yolları açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.Kastamonu’da akşam saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı, il genelinde etkili olmaya başladı.

Karayolları ekipleri, kar sebebiyle kapanan yolları açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışının keyfini çıkarmak için bazı aileler de çocuklarıyla birlikte Dağlı mevkiine gitti. Burada bir süre kar topu oynayan aileler, karın keyfini çıkardı.

Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara Bölgesi için kar yağışı uyarısı verildi. Hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece azalacak. Soğuk havayla birlikte bölgenin doğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülecek. İstanbul dahil 10 kent için sarı alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece azalmasının beklendiği ifade edilerek, çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün Türkiye`nin, kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın bugün ve yarın Marmara ve Ege`nin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR Soğuk havayla birlikte Marmara`nın doğusunun yüksek kesimleri, Karadeniz`in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu`nun güney ve doğusu ile Akdeniz`in yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor.

Kar yağışının yarın Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya`nın doğusunun yükseklerinde kuvvetli olması beklendiğinden başta Konya-Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması isteniyor.

SICAKLIKLAR 12 DERECE AZALACAK Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi, çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artması bekleniyor.

Aynı zamanda, Marmara ve Ege`nin batısında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen de hava durumuna ilişkin son bilgileri aktardı: "Türkiye kış havasına girdi. İstanbul çok soğuk şu anda. Sıcaklık 9 derece olmasına rağmen çok daha düşük hissediyoruz çünkü poyraz var. Bugün öğlene kadar İstanbul'da yağmur var. Kar yok. Öğleden sonra yağmur kesiliyor. Yarın da hafif bir yağmur geçişi olacak. Çarşambadan itibaren pazar gününe kadar yağış yok. Sıcaklıklar İstanbul'da 12 dereceyi pek geçmeyecek. Artık kış havası devam edecek. Karlı günlere de büyük bir ihtimalle gideceğiz. Ocak ayından itibaren karlı havaları göreceğiz."

KARTEPE BEYAZA BÜRÜNDÜ İstanbul’un hemen dibi Kartepe Kayak Merkezi, kar yağışıyla bembeyaz oldu. Kocaeli’de aralıklarla yağmur etkili olurken, yüksek kesimlerde ise hava sıcaklığının düşmesiyle kar yağdı.

Kartepe Kayak Merkezi'ne ise gece kar yağdı. Kar yağışı, sabah saatlerinde de sürdü. Kartepe’de beyaz örtü oluşurken, pistlerde kayak yapılacak kadar kar henüz birikmedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI İstanbul Valiliği de, kentte bugün etkisini artırması beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Meteoroloji'ye göre; Marmara Denizi'nde rüzgâr kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın; Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

10 KENT İÇİN SARI ALARM İstanbul, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Manisa, Tekirdağ