genel

Meteoroloji Alarm Veriyor! Batıdan Başlayarak Sıcaklıklar Düşecek ve Yağışlar Artacak

Meteoroloji, Türkiye'nin yeni bir yağışlı ve serin hava dalgasının etkisi altına gireceğini ve hafta boyunca genellikle yağışlı bir hava beklediğini duyurdu.

Abone Ol

Meteoroloji uyarıyor: Sıcaklıklar düşüyor, yağışlı hava geri dönüyor. Türkiye, yeni bir yağışlı ve serin hava dalgasının etkisi altına giriyor.

Hafta ortasından itibaren batı bölgelerden başlayarak hava sıcaklıklarının düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, bugün güney ve doğu bölgelerde yer yer çok bulutlu olacak.

Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın batı kıyıları ve Tokat çevresinde yağış bekleniyor.

Güneydoğu kesimlerde kuvvetli yağışlar öngörülürken, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı bölgelerde ise yağmur ve sağanak bekleniyor.

Yağışlar iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, kıyı kesimlerde ise yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Hafta boyunca hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredecek.

En yüksek sıcaklık değerlerinin Ankara'da 6, Samsun'da 9, İstanbul ve Diyarbakır'da 11, İzmir'de 16, Adana'da 17, Antalya'da ise 19 derece civarında olması bekleniyor.