genel

Meteoroloji hafta içi için uyardı! Fırtına mı bekleniyor? Gün gün tahminler...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün, 5 günlük bölge bölge ve gün gün ve deprem bölgesi için hava durun tahminleri haberimizde.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden çok önemli uyarılar geliyor. Pazartesiden cumaya kadar 5 günlük hava tahminini basınla paylaştı. Peki hangi bölgelerde yağış var? Nerelerde fırtına bekleniyor?

Meteorolojinin tahminlerine göre hava sıcaklıkları bu hafta için mevsim normallerinin üstünde seyredecek. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağış bekleniyor. Bu yağış Doğu Akdeniz'de gök gürültülü sağanak yağışa dönüşebilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bölge bölge hava durumu, ülke geneli uyarıları ve deprem bölgesinin hava durum tahminleri haberimizde...

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Batı ve Doğu Akdeniz'in doğusu, Karadeniz'in kıyı kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Çorum ile Konya'nın kuzey ve batı, Bilecik'in kuzey, Afyonkarahisar'ın doğu çevrelerinde beklenen yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinin azalması, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ MARMARA Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli ve Sakarya ile Bilecik'in kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. EGE Parçalı ve çok bulutlu, Afyon'un doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Isparta ve Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Toroslar mevkiinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. DENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Isparta ve Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Toroslar mevkiinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ MARMARA Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli ve Sakarya ile Bilecik'in kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. EGE Parçalı ve çok bulutlu, Afyon'un doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Isparta ve Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Toroslar mevkiinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. DENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Isparta ve Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Toroslar mevkiinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, kıyı kesimler ile Amasya ve Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (70-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. DOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzey ve batı kesimlerinden başlamak üzere, zamanla bölge genelinin yağışlı geçmesi; yağışların bölgenin batısında yağmur ve sağanak, doğusunda ise yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgarın, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Doğu kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir. GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir. Rüzgarın, bölgenin doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Peki Deprem bölgesi olan 11 ilde hava durumu nasıl olacak? ADANA 13°C, 23°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı HATAY 13°C, 18°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı K.MARAŞ 8°C, 13°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı ELAZIĞ 7°C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı MALATYA 6°C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı ADIYAMAN °C, °C Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) yağmur ve sağanak yağışlı DİYARBAKIR °C, °C Parçalı, yer yer çok bulutlu GAZİANTEP °C, °C Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) yağmur ve sağanak yağışlı ŞANLIURFA °C, °C Parçalı, yer yer çok bulutlu