genel

Memur ve emekliye ek zam geliyor! Kulislerden ek zam için tarih ve oran geldi

Seçimlere az bir süre kala kulisleri sallayan bir iddia geldi. 2023 yılının Ocak-Temmuz dönemi için yapılan yüzde 30'luk zammın ardından memur, memur emeklisi ve emeklilere bir zam daha geliyor.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda 2023 yılı için emekli ve memurlara yüzde 25'lik zam yapılacağını duyurmuş bir gün sonrasında partisinin TBMM'deki Grup Toplantısında zam oranında güncellemeye gidildiğini 2023 yılının Ocak-Temmuz dönemi için yüzde 30'luk zam yapılacağını duyurdu.

Yapılan yüzde 30'luk zammın ardından en düşük emekli maaşı 3.500 TL'den 5.500 TL'ye yükseldi. En düşük memur maaşı 9 bin 105 liradan 11 bin 848 TL, en düşük memur emeklisi maaşı ise 6 bin 78 liradan 7 bin 901 TL çıktı.

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde mevsim şartlarından dolayı seçim tarihinin öne alınacağına dair mesaj vermesi üzerine kulislerde erken seçimin sık sık dillendirildiğini ve seçimin de Mayıs ayında olacağına yönelik söylemlerin arttığı belirtiliyor.

Seçimlere az bir süre kala seçim çalışmalarına ağırlık verilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '' Vatandaşın gündeminde yer alan her konu bizim masamızda yer alır' sözleri üzerine vatandaşların beklentilerinin karşılanmasına yönelik seçim çalışmalarına ağırlık verilmeye devam ediyor. Kulislerde emekli, memur ve memur emeklisine ilave zam yapılacağı konuşuluyor.

Kulislerde öne çıkan zam oranının ise yüzde 15 olduğu ve ek zam için müjdenin Mart ortası gibi verilmesi bekleniyor.