genel

Memur, emekli ve asgari ücretlilere ara zam yapılır mı? Seçim öncesi için düğmeye basıldı....

Seçim tarihinin kesinlik kazanmasının ardından seçim öncesi asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına ara zam yapılacağı iddiaları giderek güçleniyor. Peki, seçim öncesi ara zam yapılır mı, Yapılırsa ara zam oranı yüzde kaç olur? İşte, detaylar...

Abone Ol

2023 yılı için asgari ücrete yüzde 55 oranında, emekli ve memur maaşlarına ise yüzde 30 oranında yapılan zammın hemen ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şartlar beklentinin dışında gelişirse bu oranları yeniden gözden geçireceklerini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerekli düzenlemeleri yapmaktan geri durmayacaklarına yönelik verdiği mesajın ardından asgari ücrete, emekli ve memur maaşlarına ara zam yapılma beklentisi giderek güçleniyor. Ekonomide yaşanan gelişmeler, alım gücünü düşürdü ve yeni bir zammın gerekli olduğu fikrini bir kez daha gündeme getirdi.

Gündeme gelen zam konusundan hareketle kulislerden edinen bilgilere göre asgari ücrete, emekli ve memur maaşlarına minimum yüzde 5-15 oranında bir zam yapılması, bu ara zammın da Nisan, Mayıs aylarında açıklanması bekleniyor.

Ancak her ne kadar kulislerden sızan bilgiler ara zammın yapılma ihtimalinin yüksek olması yönünde olsa da son kararı yapılacak mali çalışmalar ve bütçe disiplini belirleyecek. Yapılması planlanan ara zammın Temmuz zamlarından ayrılması, oluşan enflasyon farkının yanında refah payının verilmesi, asgari ücrete bir zammın daha verilebilmesi de yine masadaki konular arasında yer alıyor.