genel

Memur, emekli maaşlarında enflasyon farkı, seyannen zam! İşte yeni tablolar

Milyonlarca memur ve emekli maaşları her ayın 15'inden itibaren uygulandığı için 14 günlük boşluk oluşuyor. Bu boşluk için enflasyon farkı yatırılması gerekiyor. İşte ayrıntılar...

Abone Ol

Çalışan milyonlarca memur ve memur emeklisine uygulanan yüzde 49.25 zammın ardından enflasyon farklarının verilmesi merak konusu. Memur ve memur emeklilerinin maaşları her ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılıyor.

15 Ocak-15 Şubat arasında yeni maaşlar işlediği için Ocak ayının 14 gününe yönelik maaş farkı ödemesi uygulanması gerekiyor.

Her yıl Ocak ve Temmuz ayında oluşan farklardan dolayı ödeme günü değerlendiriliyor ve memur-memur emeklileri farkları banka, PTT şubelerinden veya ATM'lerinden alabiliyor.

MAAŞLARLA BERABER YATABİLİR Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı ödemesi maaş ödeme tarihi olan 15 Ocak'ta alabilirler. Maaş ödeme tarihinde alınmazsa ilerleyen bir süreçte enflasyon farkı ödemelerinin yatırılacağı düşünülüyor.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında çalışan memurlara uygulanan seyyanen zamdan faydalanamayan emekli memurlar maaş farklarının açılmasından dolayı seyyanen zam isteğinde bulunuyor.

Meclis'e görüşmelerinde değerlendirilmesi beklenen çalışmada emekli memurlar için de çalışma olabilir ve maaşlarında oransal düzeltmeler yapılması ihitmal dahilinde olabilir.

İŞTE MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN OCAK-TEMMUZ 2024 ZAMLI MAAŞ TABLOSU