genel

MEB'den deprem bölgesine LGS ve YKS düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığı deprem bölgesine yönelik LGS ve YKS sınavlarına ilişkin düzenlemeye gitti. Ayrıntılar haber detayımızda...

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı deprem bölgesine yönelik LGS ve YKS sınavlarına ilişkin düzenlemeye gitti. Ayrıntılar haber detayımızda...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık sürecine destek için 510 noktada Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) açıyor.

MEB'den yapılan açıklamaya göre DYK'lerde, EBA TV'de ders anlatan ve ders kitabı yazarı olan öğretmenler görev yapacak. 71 ilde bulunan ölçme ve değerlendirme merkezleri de DYK'lerde gönüllü olarak görev alan öğretmenlere destek olacak. DYK noktalarının konum bilgilerine "dhgm.meb.gov.tr/dyk" internet adresinden ulaşılabilecek.

DYK'lere ilişkin değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanı Özer, öğrencilerin kendilerine en yakın DYK noktasının konumuna dijital ortamda ulaşabilecekleri bir platform oluşturduklarını bildirdi.

Depremden etkilenen 10 ildeki 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu ders kitapları ve yardımcı kaynakların yeniden bastırıldığını da aktaran Özer, "Yaklaşık 11 milyon 820 bin 918 kitap ve yardımcı kaynağı da yine 1 Mart itibarıyla tüm öğrencilerimize ulaştıracağız. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.