genel

Masum gibi görünen tehlikeli bitkiler

Abone Ol

Doğada çoğu zaman faydalı görünen şifalı bitkiler olduğunu düşünüyorsunuz değil mi? Ancak yanılıyor olabilirsiniz. Doğada her zaman yararlı ve şifalı bitkiler bulunmayabiliyor. Üstelik bazıları tüketilmesi halinde ölümcül sonuçlar meydana getirebiliyor. İşte masum gibi görünen tehlikeli bitkiler; Manchineel Birçok ülkede bu ağaç ölüm ağacı olarak bilinmektedir. Bu ağacından kabuğundan yapraklarına kadar zehirli ve toksin madde içerir. Dal kısımlarından çıkan sıvının vücuda olan teması haline kabarcıklara neden olur. Açık karaya temas etmesi halinde ise kan yoluyla vücuda girerek ölüme neden olabilir. Ayrıca bu ağacın yakılması ve kesilmesi halinde etrafa yayılan toksinlerin gözle temas etmesi körlüğe ve gözde aşırı derecede tahrişe neden olmaktadır.

Biberiye bezelyesi Bu bitki yengeç gözü olarak anılan bir bitki türüdür. Bu bitki görüntü itibariyle güzel olmasına rağmen hikâyesi acı bir sır gizliyor. Bu bitkinin sırrını ortaya çıkartacak olursak, bezelyeleri son derece zehirli derisi kırıldığında, bir insanı öldürmek için gerekli olan toksinin fazlasını barındırır. Bezelye tanelerinin yutulması sonucunda ise aşırı mide bulantısına ve kusmaya neden olur ve bu da dehidrasyona neden olur, böylelikle böbrekler, karaciğer ve dalak kapatılır ve böylece acı bir ölüm meydana gelir.

Datura stramonium Bu bitki Şeytanın sapı olarak bilinmektedir. Şeytanın sapı olarak adlandıran bu bitki oldukça masum ve güzel görünüyor öyle değil mi? maalesef sizi yanıltacağız bu çiçek göründüğü kadar masum bir çiçek değil. Bu bitki sapından koparıldığında halüsinasyonlara, şiddetli ağız kuruluğuna sebebiyet vererek zehirlenmelere neden olabilir.

Ölümcül dereotu Ölümcül dereotunun içerisindeki toksinler kolayca öldürebilme gücüne sahiptir. Bir insanı zehirlediğinde aşırı derecede susuzluk, yutma ve solunum güçlüğü, bulanık görme, kusma, hızlı kalp atışları gibi durumlar meydana getirir. Tedbir alınmadığı taktirde ölümcül sonuçlara neden olur.

Castor Beans Fasülye fıstığı bitkisinden gelmektedir. Yeryüzündeki en güçlü doğal toksinler arasından ricin içerirler. Ricin aşırı tüketilirse karın ağrısına, kusmaya ve kanlı ishala neden olur ki bu aşırı dehidrasyona, kan basıncında düşüşe ve idrar üretiminde azalmaya neden olur. Aynı zamanda Ricinin solunması kanlı bir öksürükle sonuçlanır ve akabinde akciğerde ödem oluşur. Sonrasında organ yetmezliği meydana gelerek ölüm gerçekleşir.

Water Hemlock Bu çiçeklere çok fazla rastlamışsınızdır. Ancak bu çiçeğin bazı türleri çok fazla zehirli olabiliyor. Üstelik yenildiği takdirde Sinirlilik, kas seğirmesi, hızlı nabız gibi belirtileri doğurarak komaya sokuyor. Ardından ise ölüm le sonuçlanabiliyor.