genel

Mart kapıdan baktıracak! Tarih verildi, kar yağışı geliyor; O iller dikkat...

Yıl genelinde hakim olan mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar, yerini yağmur ve kar yağışlarına bırakıyor. İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt tarih vererek yeni bir kar yağışı için tahminde bulundu. O iller, dikkat lapa lapa kar yağacak...

Abone Ol

Yıl boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı barajları kırmızı alarma geçirdi. Beklentinin altında gerçekleşen yağışlar, barajlardaki su seviyesini aşağılara çekerken, yayımlanan son hava durumu tahmini raporuna göre Türkiye, yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava tahmini raporuna göre 13-17 Mart haftasında yurdumuzun büyük bölümü ciddi şekilde yağış alacak. İç kesimlerde ise kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmini raporunu yayımladığı saatlerde bir video paylaşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya Bölümü İklim Bilimci Öğretim Üyesi Dr. Okan Bozyurt, yağışlar için uyarılarda bulundu. Bozyurt, 11-18 Mart tarihleri arasında yağışların aralıksız devam edeceğini söyledi.

Prof.Dr. Bozyurt, 14-15 Mart tarihlerinde yurdun bazı kesimlerinde kar yağışının etkili olacağını belirtti: ''Eğer bu sistem bizi yanıltmazsa ki bu sene havalar çok değişime uğradı 14-15 Mart’ta gelecek olan sistem de yurdun kuzey iç ve doğu bölgelerinde pek çok merkezinde kar yağışları gerçekleşebilir. Bu tabi ki sevindirici bir gelişme ama onun dışında özellikle kıyı kesimlerde Marmara, Ege ve Akdeniz’de de yağışlar etkili olacak diyebilirim 14-15 Mart civarlarında.''