genel

Malatya'da depremzedelere yapılan evlerde sona gelindi: 5 bin afet konutu ocakta teslim edilecek

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 kent arasındaki Malatya'da, depremzedeler için inşa edilen afet konutları, teslim edilmek üzere. Dış cephe işlemleri tamamlanan ve iç tefrişatlarına başlanan afet konutlarından 5 bininin 2024 yılı ocak ayında depremzedelere teslim edilmesi bekleniyor...

Abone Ol

Malatya'da, TOKİ tarafından yapılan afet konutları iyice yükseldi. Mart ayında temellerin atıldığı, sağlam zemine radye temel ve tünel kalıp sistemiyle inşa edilmesi planlanan 13 bin 975 konut ihalesi yapılmıştı. Bu konutların ilk 5 bin etabı, yıl sonuna kadar tamamen tamamlanması bekleniyor. Yeni yılın ilk günlerinde hak sahibi depremzedelere teslim edilmesi amaçlanıyor.

Kent genelinde depremden etkilenenler için TOKİ tarafından toplamda 70 bin konut yapılacağı duyurulmuştu.

İkizce, Orduzu ve Gelinciktepe mahalleleri bölgeleri ile Doğanşehir ve Yazıhan ilçelerinde hızla yükselen konutların dış cephe çalışmaları sona erdi. Doğal gaz bağlantıları, asfaltlama ve çevre düzenleme işlemleri de devam eden konutların, iç tefrişatlarının da yıl sonuna kadar tamamlanıp, oturulabilir duruma geleceği söylendi.

Malatya'da Nisan ayında 14 bin konutun temel atması tamamlanmış ve sayının 70 bine tamamlanacağı duyurulmuştu.

Kent merkezlerinde 70 bin konutun yanı sıra 25 bin köy evi yapılacak.

Ağustos ayında Malatya Yeşilyurt'ta 49 köy evi tamamlanmış ve ilk sahiplerine teslim edilmişti.

Evler 120 metrekare büyüklüğünde ve eşyalı olarak teslim edilmişti.