genel

Lumin Corn Türkiye Pazarında Fark Yaratacak! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Changan'ın 450 bin TL'lik Lumin Corn modeli, Türkiye pazarına çıkacak ve elektrikli mini otomobil segmentinde dikkat çekiyor

Abone Ol

Son dönemde oldukça sakin seyreden otomobil piyasasında dikkat çekici bir gelişme yaşandı: Changan firmasının 450 bin TL'lik Lumin Corn modeline dair detaylar netleşti.

Çin'in önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Changan, Türkiye pazarına güçlü bir adım atıyor. İlk etapta birkaç modelle piyasada görünecek olan Changan'ın en çekici seçeneği ise 3 kapılı mini otomobil formatında olacak

Bu model, Smart'ın iki kişilik araçlarını andırıyor ancak Citröen Ami ve benzeri modellere göre daha büyük ve gelişmiş bir yapıya sahip. Lumin Corn, 41 beygirlik bir elektrik motoru tarafından güçlendiriliyor ve 13-18 kWh gücünde lityum polimer pillerle besleniyor.

. Bu sayede maksimum hızı saatte 101 km'ye kadar ulaşıyor ve çevre yolları ile otobanlarda rahatlıkla seyahat edebiliyor. Otomobilin menzili en kötü koşullarda bile 220 km'ye kadar çıkıyor ve şartlar iyileştikçe maksimum menzil 300 km'ye kadar artabiliyor.

Fiyat konusunda ise en düşük paket 7000 dolar civarında ancak gümrük vergisi, ÖTV ve KDV gibi ek maliyetlerle birlikte 450 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

Changan'ın Türkiye'deki lansmanı yılın ikinci yarısında gerçekleşecek, bu da Lumin Corn'un yanı sıra diğer Changan modellerinin de ülkemizde satışa sunulacağı anlamına geliyor.

Özetle Changan'ın Türkiye pazarına giriş yapacak olan 450 bin TL'lik Lumin Corn modeli, elektrikli mini otomobil segmentinde ön planda olacak