genel

Limonun 10 farklı kullanım alanı

Abone Ol

Vitamin deposu olan limon, günlük C vitamini ihtiyacımızın ortalama %50’ni karşılayabiliyor.

Sadece yemekleriniz için değil, günlük hayatınızın farklı alanlarında da limonu kullanabilirsiniz. İşte 10 farklı kullanım alanı...

1. Elinize sinen kokuları yok eder Elinize sinen yemek kokularını elinize limon sürerek yok edebilirsiniz.

2. Su lekelerini temizler Banyoda su lekesi olan eşyalarınızı limon ile temizleyebilirsiniz.

3. Ter kokusunu çözer Kıyafetlerdeki ter lekelerine limon suyu sürüp yarım saat bekletin ve yıkayın. Ter lekeleri yok olacaktır.

4. Cilde dost C vitamini içeren limon cilde de iyi gelir. Limonu cildinize veya ellerinize sürerek daha parlak ve beyaz bir cilt elde edebilirsiniz.

5. Saçlarınız rengini açar Limon suyunu saçınıza sürün ve 20 dakika güneşte bekleyin. Saçlarınızın renginin açıldığını fark edeceksiniz.

6. Kepek sorununu çözer 3-4 limonun kabuğunu 4-5 bardak suyla kaynatın. Soğuyunca saç diplerine masaj yaparak 10 dakika uygulayın. Bu yöntemi haftada 1 uygulayın. Kepek sorununuzun çözüldüğünü fark edeceksiniz.

7. Paslanan bıçaklarınızı... Paslanan bıçakları limon suyunda bekletip pastan arındırabilirsiniz.

8. Böcek ısırıklarına karşıda limon... Limon suyu kaşıntı ve kızarıklığı alacaktır.

9. Mikrodalganızı temizleyin Limon suyunu mikrodalgada 10 dakika ısıtın. Bir süre bekletin ve içerisindeki lekeleri silin.

10. Bakterileri öldürür Limonda bulunan asit, koltuk altında kokuya neden olan bakterileri öldürür. Bu nedenle ter kokusunu önlemek için limon sürebilirsiniz.

Limonun diğer faydaları nelerdir? - Vücut sıvılarının pH değerini dengeler - C vitamini bakımından zengindir - Karaciğeri temizler - Bağırsakları temizler

- Bakteri birikimini önleyerek ağız sağlığını korur - Gribe karşı vücudu güçlendirir - Cilt üzerinde kullanıldığında enfeksiyonu önler - Cilde parlaklık verir

- Kaşıntıya iyi gelir - Kepeği azaltmak için kullanılabilir - Sindirime yardımcı olur.

- Anti bakteriyeldir - Antioksidandır - Yüksek tansiyona iyi gelir - Beyin sağlığını korur

- Kansere karşı koruyan bileşenler içerir - Göz sağlığını korur - Kalsiyum, demir, fosfor ve diğer mineraller bakımından zengindir