genel

Libidosu düşük olanlar dikkat! Erken ölüme sebep olduğu tespit edildi!

Japonya'da gerçekleştirilen bir araştırmada, cinsel arzu ile uzun ömür arasındaki ilişki incelendi ve erken ölüm ile libido düşüklüğü arasında bir bağlantı tespit edildi.

Abone Ol

Libidosu düşük erkeklerin ömrünün kısalmasıyla ilgili ilginç bir araştırma yapıldı. Japonya'da gerçekleştirilen araştırmada, cinsel arzu ile uzun ömür arasındaki ilişki incelendi. Bilim insanları, toplam 20.969 erkek ve kadının tıbbi kayıtlarını ve anket yanıtlarını on yılı aşkın bir süre boyunca incelediler. Bu katılımcılar arasında 8.558 erkek ve 12.411 kadın yer aldı.

Araştırma sonuçları, cinsel arzusu düşük 40 yaş üstü erkeklerin kanser ve kalp sorunlarından iki kat fazla öldüğünü gösterdi. Araştırmacılar, sigara, alkol kullanımı, vücut kitle endeksi, altta yatan sağlık koşulları, egzersiz seviyeleri gibi diğer değişkenleri hesaba kattıktan sonra bile aynı sonuçlara ulaştılar.

Bu nedenle, bilim insanları, kötü yaşam tarzı alışkanlıklarının erkeklerin cinsel dürtülerini azaltabileceğini düşünüyorlar.

PLOS One dergisinde yayınlanan bu araştırma, libido ve ölüm arasındaki ilişkiyi inceleyen ilk çalışmadır. Uzmanlar, uzun ömür ve libido arasındaki bağlantının nedenini tam olarak belirleyememiş olsalar da, araştırma sonuçları sağlıklı bir cinsel yaşamın genel sağlık durumuna da katkıda bulunduğunu göstermektedir.

Bu nedenle, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek ve cinsel sağlığımıza özen göstermek, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için önemlidir.