genel

LGS ne zaman, saat kaçta? Sınav kaç dakika sürüyor? İşte LGS 2022 ile ilgili detaylar

MEB tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Haziran ayında yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile merkezi sınava girecek olan adaylar giriş belgelerini 27 Mayıs'tan itibaren alabilecekler. Peki, LGS sınav yerleri nereden öğrenilir?

Abone Ol

LGS başvuru kılavuzu içerisinde fotoğraflı sınav giriş belgesinin 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacağı duyurulmuştu. Sınav bu yıl 5 Haziran'da düzenlenecek. Birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

LGS giriş belgesi ile ilgili MEB tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, ‘Öğrencilerimiz; sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine "http://meb.ai/fjiyku" internet adresi ve e-Okul üzerinden erişim sağlayabilir.’

LGS 2022, 5 Haziran tarihinde yapılacak. Birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlamak için süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere sayısal derslerden,matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer olarak toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

Sınav sonuçları 30 Haziran 2022 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde açıklanacaktır.